Tijdstip vrijgeven beelden kluisroof Chalet Fontaine nog niet bekend: 'Eerst overleg met politie'

8 maart 2014 om 15:25
Foto: Martijn van Bijnen / FPMB
Foto: Martijn van Bijnen / FPMB
Luuk Broos, eigenaar van Partycentrum Chalet Fontaine in Kaatsheuvel, heeft een ultimatum gesteld. Als de dieven van zijn kluis zich niet melden, geeft hij de bewakingsbeelden vrij. "Je ziet duidelijk verdachte mensen rond het gebouw lopen", zegt Broos tegen Omroep Brabant. Wanneer hij de beelden wil vrijgeven, weet hij nog niet precies.

"Ik ben nog in overleg met diverse instanties, zoals de politie, wanneer het een goed moment is om dat te doen. Broos voelt zich genoodzaakt deze actie te ondernemen. "Ik wil koste wat kost mijn kluis terug." In het carnavalsweekend namen dieven de kluis mee. In de kluis lag zo'n 70.000 tot 80.000 euro opgeslagen, de complete weekendopbrengst.
Eerder loofde de eigenaar een bedrag van 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de kluis met de gehele inhoud. Komt de kluis terug met daarin enkel het boekingssysteem, dan ligt er 3000 euro klaar. 
Politie: 'Oppassen met vrijgeven'De politie waarschuwt hem voor het vrijgeven van de beelden. "Het zijn zijn eigen beelden, dus hij mag ermee doen wat hij wil", zo zegt een woordvoerder. "Maar als de beelden online staan, kan er een verkeerd beeld ontstaan van de mensen die erop staan en misschien krijgt Broos tips met verkeerde namen van verdachten. Dat kan leiden tot smaad. En op sociale media kan het publiek niet altijd anoniem een tip geven, wat sommige mensen kan weerhouden belangrijke om zaken te melden."
Over de voortgang van het onderzoek kon de politie zaterdag nog niets zeggen.

Wachten op privacy instellingen...