Trainer over wereldtitel Nadine Broersen: ‘Dit is nog lang niet het einde’

9 maart 2014 om 14:25 • Aangepast 22 november 2020 om 01:35
nl
Zo trots als een pauw is Jeroen Farla. Zijn voormalige pupil Nadine Broersen uit Dongen zorgde er vrijdag eigenhandig voor dat Nederland na 25 jaar weer een nieuwe wereldkampioen indooratletiek heeft. Farla was haar allereerste trainer. "Het viel me vroeger al op dat ze zo explosief was", vertelt hij.
Profielfoto van
Geschreven door

De kersverse wereldkampioen op de vijfkamp maakte diepe indruk met het eremetaal. Zo kreeg ze dit weekend een telegram van de koning en had ze een telefoongesprek met de minister-president. "Ik wist dat ze heel goed was, maar dit had ik echt nooit verwacht", vertelt Farla in het radioprogramma Sportlunch van Omroep Brabant.
Broersen begon met turnen bij atletiek- en trimvereniging Atledo Dongen. Daar werd haar talent al snel opgemerkt, vertelt Farla. "Ze had als klein meisje al heel veel in zich. Een geweldige topsportmentaliteit. Het was voor haar nooit goed genoeg, het kon altijd beter", blikt de trainer terug.

Wachten op privacy instellingen...

'Nog lang niet het einde'De wereldkampioene uit Dongen veroverde vrijdag het goud op de vijfkamp bij de mondiale titelstrijd in het Poolse Sopot. "Dit is onwezenlijk", reageerde Broersen kort na het behalen van haar titel. Farla volgde de wedstrijd op de voet. "Ze is zó goed. Dit is nog lang niet het einde. We zullen nog veel van haar horen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.