Moreno Hofland klopt John Degenkolb in massasprint en wint rit in Parijs-Nice - Omroep Brabant

Moreno Hofland klopt John Degenkolb in massasprint en wint rit in Parijs-Nice

10 maart 2014 om 17:05 • Aangepast 22 november 2020 om 01:34
nl
Wielrenner Moreno Hofland (22) uit Roosendaal heeft maandag de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Brabander won de rit over 205 kilometer van Rambouillet naar Saint-Georges-sur-Baulche. Hij klopte de Duitser John Degenkolb in een massasprint. "Dit is ongetwijfeld de mooiste zege in mijn carriere."
Profielfoto van
Geschreven door

De Fransman Nacer Bouhanni, de winnaar van de openingsrit, eindigde als derde. Bouhanni blijft daarmee leider in het algemeen klassement.
ZenuwachtigHofland over zijn overwinning: "De koers was heel zenuwachtig vandaag. We zaten constant te wringen van voren. In de laatste twee kilometers reed ik op plek twintig. Toen dacht ik: "Dit gaat moelijk worden. Op een gegeven moment zag ik een gaatje en daar ben ik ingesprongen."
Dankzij goed werk van ploeggenoot Jos van Emden kon Hofland in het wiel komen van sprintkanon John Degenkolb. "Op 250 meter van de sprint ging ik al aan. Ik wilde de rest verrassen. Ik pakte meteen een gaatje en toen kon ik het vasthouden tot aan de finish."
Sterke periodeHofland, die voor de Belkin-formatie rijdt, is bezig aan een sterke periode. Hij werd eerder deze maand nog tweede in de semiklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne. "Het gaat supergoed de laatste tijd. Ik hoop in Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem nog een goede finale te rijden. Dat zou echt mooi zijn."

Wachten op privacy instellingen...

Afgelopen weekeinde werd bekend dat Hofland zijn contract bij Belkin tot en met 2016 heeft verlengd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.