Gerechtshof: 'Jan Wolter Wabeke blijft aan als raadsheer'

6 maart 2014 om 17:53
nl
Er is geen enkele aanleiding om de positie van Jan Wolter Wabeke, momenteel raadsheer bij het hof in Den Haag, ter discussie te stellen. Dat stelt het bestuur van het gerechtshof in Den Haag donderdag.
Geschreven door

De naam van de oud-hoofdofficier justitie uit Best viel woensdag in een getuigenverhoor omtrent Joris Demmink.
Onderzoek kindermisbruikVolgens de getuige Leendert de Koter, een oud-politieman, maakte voormalig topambtenaar van Justitie Demmink - samen met onder anderen Wabeke - onderdeel uit van een geheim onderzoek naar kindermisbruik. Wabeke gaf donderdag al aan niet op die verklaring te willen reageren.
Wabeke was destijds, eind jaren 90, hoofdofficier van justitie in Breda. De Koter noemde ook nog twee andere hoofdofficieren als potentiële verdachten in het onderzoek. Het zogeheten Rolodexonderzoek naar Demmink of de hoofdofficieren heeft nog niets opgeleverd.
De Koter   De saillante uitspraken van De Koter domineren de media. Voor het hofbestuur is dat geen reden om de positie van Wabeke als raadsheer tegen het licht te houden. Want dan zou ieder lid van de rechterlijke macht op elk moment 'aangeschoten wild' kunnen worden, zo redeneert het hof.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.