Koningin Máxima bij zorginstelling Avoord in Etten-Leur 'Wat een gewone vrouw, fantastisch'

11 maart 2014 om 15:37
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Nog even wachten op de koningin
Omroep Brabant
Fans van de koningin in Etten-Leur
Omroep Brabant
Rond halfvier kwam Máxima aan
Omroep Brabant
De koningin in gesprek met medewerkers van Avoord
Omroep Brabant
Bewoners van Avoord konden het bezoek van de koningin live volgen
Omroep Brabant
Kunstwerken met afbeeldingen van het koningspaar
Omroep Brabant
Geheugengymnastiek over Het Koninklijk Huis
Omroep Brabant
Máxima in gesprek met bewoners
Omroep Brabant
De koningin luistert aandachtig naar een bewoonster
Omroep Brabant
Mooi!!!
1/15 Koningin Máxima op bezoek bij zorginstelling Avoord in Etten-Leur
Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan zorginstelling Avoord Zorg en Wonen in Etten-Leur. Zij deed dit in het kader van de Nationale Week van Zorg en Welzijn. 'Het was een geweldige dag.'
Geschreven door

De koningin werd rond halfvier ontvangen op de hoofdlocatie van Avoord aan de San Francescolaan door Commissaris van de Koning Wim van de Donk en burgemeester Heleen Rijnbach van de gemeente Etten-Leur. Het werkbezoek duurde tot ongeveer vijf uur.
Koningin in gesprek met medewerkersMáxima sprak tijdens het bezoek met de medewerkers en vrijwilligers van Avoord over de zorg die in de instelling wordt aangeboden. Iedereen was razend enthousiast. Anky Docks mocht met de koningin in gesprek. "Geweldig wat een ontzettend leuke vrouw. Zo gewoon. Fantastisch." Over de inhoud van het gesprek is ze kort en bondig. "Het ging over de zorg."
[tweet:body:https://twitter.com/Meboerefijn/statuses/443379376084643841]
Deze week openen ongeveer 2000 zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan een breed publiek te laten zien wat werken in deze sector inhoudt. Het gaat om ziekenhuizen, bejaardenhuizen, verpleegtehuizen, thuiszorg, eigenlijk alle zorg, vertelt, Lucas Middelhof die de Week van Zorg en Welzijn organiseert. "In Brabant doen 80 instellingen mee. Zoals bijvoorbeeld het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en Brabantzorg."
Verschillende soorten zorgBij Avoord varieert dit van begeleiding bij dagactiviteiten en thuiszorg tot zeer intensieve zorg in één van de woonzorglocaties of begeleiding van cliënten in hun laatste levensfase, thuis of in het hospice. Koningin Maxima bezocht het hospice en praatte in zorgcentrum de Kloosterhof met bewoners. "Enig", zegt een dame. Helemaal opgedirkt in haar mooiste jurk. "Ik vond het geweldig. We zitten hier allemaal zo van te genieten."
Fans van de KoninginDirecteur Martin den Hartog van Avoord is trots, tevreden en voldaan. "Het was een geweldige middag met de majesteit. We hebben bijzondere gesprekken gehad met bewoners, vrijwilligers en medewerkers."
Het bezoek moest ineens naar de middag verzet worden en dat was nogal een kluif voor Avoord omdat er veel geregeld moest worden om alle bewoners live mee te laten genieten van het bezoek. Nergens zo veel fans van het Koninklijk Huis als in een bejaardehuis. "Mensen waren erg blij dat ze het live konden meebeleven. Op alle locaties van Avoord. Dus ook in Zundert."

Wachten op privacy instellingen...