Video

Actie tegen niet verlichte, onveilige weg tussen Wagenberg en Made: 'Het is heel gevaarlijk'

12 maart 2014 om 00:28
nl
Een ludieke protestactie, dinsdagavond in de buurt van Wagenberg. Omdat de gemeente geen verlichting langs de doorgaande weg wil plaatsen, deden twee jongeren dit maar zelf. Want de weg is volgens het tweetal te gevaarlijk zonder verlichting.
Geschreven door

Tim Simons (19) en Arjen van Drunen (20) pikken het niet meer. Het is volgens de mannen de hoogste tijd dat er verlichting komt langs de Brandestraat, de weg tussen Made en Wagenberg. En daarom hebben ze symbolisch honderd lampjes in de berm geprikt. "Hier fietsen elke ochtend veel scholieren en in het weekend mensen die uitgaan. Die moeten veilig naar huis kunnen", zegt Arjen. Tim vult aan: "Er wordt hier veel te hard gereden en het is 's avonds pikkedonker. Heel gevaarlijk dus."
Gemeente wacht afNu zou je denken dat de gemeente Drimmelen het probleem ook ziet, maar die laat het vooralsnog afweten. Pas in 2015 wil de gemeente zich over het probleem buigen. Zolang willen Tim en Arjen niet wachten. Arjen: "Dit moet het liefst vandaag nog opgelost worden."
Het is niet helemaal toevallig dat de lampjes nu, net voor de gemeenteraadsverkiezingen, door de jongens zijn geplaatst. Tim en Arjen zijn allebei kandidaat-raadsleden. Tim voor de VVD, Arjen voor de PvdA. Een actie is dus nooit weg. "We willen met deze lampjes jongeren laten zien dat er ook concrete zaken besproken worden in de gemeenteraad", zegt Tim.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.