Video

Vrouw (26) uit Alphen-Chaam komt om als auto inrijdt op kijkersfile A50

13 maart 2014 om 18:00 • Aangepast 22 november 2020 om 01:32
nl
Bij een ongeluk op de A50 is donderdagmiddag een 26-jarige vrouw uit Alphen-Chaam omgekomen. De vrouw stond in de file toen ze werd aangereden door een 44-jarige man uit Son en Breugel. De auto van de vrouw raakte daarna twee andere auto's.
Profielfoto van
Geschreven door

De vrouw stond in een kijkersfile die was ontstaan vanwege een eerder verkeersongeluk op de snelweg in tegengestelde richting. Dat ongeluk gebeurde donderdagochtend op de weg tussen Nijmegen en Eindhoven ter hoogte van Ravenstein. Daarbij kwam een vrachtwagen dwars op het wegdek terecht.
Overleden in ziekenhuisHet tweede ongeluk ontstond bij Oss-Oost op bijna dezelfde hoogte als het eerste ongeluk. De vrouw uit Alphen-Chaam raakte zwaargewond bij de aanrijding. Ze overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De man uit Son en Breugel die op de kijkersfile inreed, is ook gewond naar het ziekenhuis gebracht. In eerste instantie meldde de politie dat een vrachtwagen was ingereden op de kijkersfile.

Wachten op privacy instellingen...

Toestand vrachtwagenchauffeur kritiekDe vrachtwagenchauffeur van het eerste ongeluk raakte zwaargewond. Zijn toestand is kritiek. Bij het ongeluk was ook een auto betrokken. De bestuurder van de auto raakte eveneens gewond.

Wachten op privacy instellingen...

Vleesresten op rijbaanDe vrachtwagen vervoerde vleesresten, die door het ongeval op de weg terecht zijn gekomen. In zuidelijke richting was de A50 lange tijd afgesloten. Rond negen uur kon het verkeer weer over de vluchtstrook en de rechterrijstrook worden geleid. Volgens de Verkeersinformatiedienst is de weg om tien uur weer helemaal toegankelijk voor het verkeer.
De A50 in de richting naar Arnhem bij knooppunt Paalgraven was al eerder vrijgegeven. Rond vier uur kwam daar het verkeer naar Arnhem weer langzaam op gang.

Wachten op privacy instellingen...

Dwars op de rijbaanDe vrachtwagen geladen met levers lag lange tijd dwars op de rijbaan. Bergingswerkers waren tot halverweg bezig om de weg weer toegankelijk voor het verkeer te maken.

Wachten op privacy instellingen...



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.