Video

Indrukwekkende foto's op Twitter van overval op juwelier Kruisstraat Eindhoven

12 maart 2014 om 15:15 • Aangepast 22 november 2020 om 01:32
nl
Op Twitter zijn twee spectaculaire foto's verschenen van de overval op een juwelier in Eindhoven dinsdag. Op één van de foto's is te zien dat een overvaller midden op straat met een groot vuurwapen zwaait.
Profielfoto van
Geschreven door

De foto's zijn gemaakt door een getuige en op Twitter geplaatst door Miel Timmers, werkzaam bij het Eindhovens Dagblad.
Bij de overval op juwelier Golden Image in Eindhoven raakte niemand gewond maar de manier waarop de overval werd gepleegd, was heel intimiderend. Zo is te lezen in het ooggetuigeverslag van het ED.
Daders op scootersDe daders blokkeerden de straat met een zwart busje, drie mannen stapten de juwelier binnen en een vierde man stond met vuurwapen op de uitkijk. Winkelend publiek zocht dekking of dook plat op straat, terwijl bij de juwelier de kasten leeg werden geroofd.
Eind 2012 werden beveiligingscamera's weggehaald uit de Kruisstraat omdat de criminaliteit in de straat terugliep. Burgemeester Rob van Gijzel zal naar aanleiding van de overval contact hebben met de officier van justitie, 'omdat zo'n incident grote impact heeft op het gevoel van veiligheid van zowel ondernemers, bewoners als bezoekers van de Kruisstraat'.
Op de eerste foto staat de overvaller met zijn wapen op straat, op een volgende foto wordt vastgelegd hoe de daders op scooters verdwijnen.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.