Video

Stemmen geronseld in Heusden, burgemeester Hamming doet aangifte

12 maart 2014 om 14:49
nl
Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Heusden heeft de afgelopen dagen tips van burgers gekregen dat er stemmen worden geronseld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hamming gaat hiervan aangifte doen bij de politie.
Geschreven door

Bij het ronselen van stemmen proberen mensen kiezers ervan te overtuigen hun stembiljet af te geven, zodat zij de stem in hun plaats kunnen uitbrengen. De gemeente Heusden wil niet zeggen over welke partij de meldingen gaan.
OproepBurgemeester Hamming roept de kiezers op om niet mee te werken aan het stemmen ronselen. Het ronselen van stemmen is strafbaar. Wie wordt benaderd, kan dat melden bij de gemeente.
Hamming heeft de partijen op de hoogte gesteld. Tijdens de verkiezingen op 19 maart zal er bij de stembureaus extra scherp gecontroleerd worden.
VerbaasdVerschillende fractievoorzitters reageren verbaasd. "Er gaan altijd roddels. Het zingt wel rond maar toch verbaast het me. De sfeer is er er niet naar in de gemeente. Het komt op een vervelend moment voor ons", reageerde PvdA-fractievoorzitter Marianne de Wild. "Het komt in de beste partij voor, zal ik maar zeggen. Maar er zijn geen mensen van ons die stemmen ronselen. Zeker niet."
"Het verbaast me. Ik kijk er van op", reageerde VVD-fractievoorzitter Hanne van Aart. "Ik weet niet wie er ronselt, maar bij ons gebeurt het niet", aldus fractievoorzitter Frans van der Lee van Heusden Transparant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.