Video

PvdA Geldrop-Mierlo geteisterd door doodsbedreiging en brand

13 maart 2014 om 10:16 • Aangepast 22 november 2020 om 01:32
nl
In de wijk Zesgehuchten heeft iemand een aanhanger met verkiezingsposters van de PvdA Geldrop-Mierlo in brand gestoken. Eerder werd lijsttrekker Richard van de Burgt via een e-mail met de dood bedreigd. De PvdA had de aanhanger neergezet omdat iemand in het dorp steeds de posters van de partij van de borden scheurde.
Profielfoto van
Geschreven door

De doodsbedreiging kwam een aantal weken geleden. Van de Burgt stuurde een mail terug aan de afzender en nodigde hem uit voor een kop koffie. "Vervolgens kreeg ik een keurige mail terug. Het was iemand die het duidelijk niet met de PvdA eens is. We hebben het uitgepraat en de afzender heeft mij zelfs succes gewenst", aldus Van de Burgt. Hij heeft daarom geen aangifte gedaan bij de politie.
SchokkendVeel bozer is de PvdA Geldrop-Mierlo over de vernieling van de aanhanger. Kandidaat-raadslid Paul Elsendoorn noemt het schokkend dat in Zesgehuchten voordurend de posters van zijn partij worden verscheurd en dat nu de aanhanger in brand is gestoken. "We hebben geen idee wie dit doet. We hebben met niemand in het dorp een conflict. Een paar raadsleden wonen in Zesgehuchten en die worden gerespecteerd", aldus Elsendoorn.
De PvdA heeft veel steunbetuigingen van de andere partijen gekregen. "Iedereen is het er over eens dat dit echt niet kan", zegt Elsendoorn.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.