Hans Smolders doet niet mee aan ‘hijgerig’ debat Tilburg: ‘Wij werken niet mee aan kiezersbedrog'

13 maart 2014 om 14:16 • Aangepast 22 november 2020 om 01:31
nl
Hans Smolders laat zondag het Grote Lijsttrekkersdebat in Tilburg 'letterlijk en figuurlijk' links liggen. De politicus heeft het vertrouwen in het Brabants Dagblad, de organisator van het debat, opgezegd. De krant is in zijn ogen politiek gekleurd en zou regelmatig subjectieve en onvolledige stukken publiceren. "Uit deze hijgerige debatjes kan nooit serieus te nemen inhoud komen", meent de LST-lijsttrekker.
Profielfoto van
Geschreven door

Smolders wil naar eigen zeggen niet meewerken aan 'kiezersbedrog'. "Er blijft zondag niets meer over dan een politiek gekleurde poppenkast met vrijwel alleen toeschouwers uit het politieke incestcircuit van Tilburg", vertelt de politicus. "Betalende krantenlezers en kiezers hebben recht op inhoud en niet op sensatiebeluste artikelen en debatjes die bol staan van de loze beloften en onjuiste feiten."
Lijst Smolders vindt dat het Brabants Dagblad bewust zwevende kiezers op het verkeerde been zet. De krant zou 'direct en indirect een hetze voeren' tegen de Tilburger. "Het gaat hier over journalistiek wangedrag in zijn ergste vorm. De relatief grote redactie komt niet verder dan luie en op sensatiebeluste journalistiek", aldus Smolders.

Wachten op privacy instellingen...

'Zwaar gesubsidieerd'De politicus heeft aangegeven niet naar Het Zuidelijk Toneel te komen op de verkiezingsdag. Veel partijen komen daar 19 maart bijeen om de uitslag bij te wonen. "We horen nooit iets van hen, maar ze ontvangen jaarlijks wel een subsidie van bijna een half miljoen euro. Onze partij wil dit al een hele tijd stoppen. Daarom gaan we naar een andere locatie om de uitslag te vieren, zonder lastiggevallen te worden door het zwaar gesubsidieerde toneel."Ook VVD- wethouder Roel Lauwerier laat weten er niet blij mee te zijn dat het debat elders wordt gehouden.Hij vindt dat dit in het gemeentehuis hoort plaats te vinden.

Wachten op privacy instellingen...


Alles over de Brabantse gemeenteraadsverkiezingen is terug te lezen op omroepbrabant.nl/brabantkiest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.