Bovag waarschuwt voor brandstofprijzen met ludiek bord bij grens Gilze-Rijen

13 maart 2014 om 15:11 • Aangepast 22 november 2020 om 01:31
nl
Brancheorganisatie Bovag onthult donderdagavond een speciaal verkeersbord bij de grens van Gilze-Rijen. Het bord waarschuwt niet voor een maximumsnelheid, maar voor de hoogte van de accijnzen op brandstof in ons land. In Roermond werd het bord woensdag al neergezet.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij Bovag verzetten ze zich al maandenlang tegen de verhoogde accijnzen op brandstof. Op het verkeersbord staan de centen accijns per liter benzine, diesel en lpg. "En daaronder hebben we een cynisch 'welkom' gezet", vertelt woordvoerder Tom Huyskens.
De brancheorganisatie hoopt met dit 'ludieke bord' een signaal af te geven naar Den Haag. "Maar er zit wel een bloedserieuze boodschap achter. Een waarschuwing voor de schrikbarend hoge brandstofprijzen."


'Dramatische terugval'Door de accijnsverhoging op autobrandstoffen gaan veel mensen de grens over om te tanken. Pomphouders in de grensstreek hebben daardoor de omzet 'dramatisch' zien terugvallen. "Het water staat hen aan de lippen", meldt de woordvoerder, die het naar eigen zeggen opneemt voor de pomphouders die in zwaar weer verkeren.
"Vooral voor diesel gaan automobilisten massaal de grens over. Dat betekent dat op landelijk niveau de dieselafzet enorm afneemt. Daardoor krijgen we alsnog veel minder geld in het laatje."

Wachten op privacy instellingen...

Protesten tegen accijnsverhogingPomphouders protesteerden eind vorig jaar al tegen de accijnsverhoging, omdat zij deze problemen al zagen aankomen. Het CDA opende 20 januari een meldpunt waar pomphouders die door de accijnsverhoging in de problemen komen zich kunnen melden.
Een week eerder stelde de partij al Kamervragen over de kwestie. De Brabantse politiek wil de accijnsverhoging op brandstof snel evalueren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.