Video

Wereldkampioen Nadine Broersen gehuldigd in Dongen

14 maart 2014 om 20:03 • Aangepast 22 november 2020 om 01:31
nl
Vijfkampster Nadine Broersen is vrijdagavond gehuldigd in haar woonplaats Dongen. De kersverse wereldkampioene ontving in een volle sporthal De Salamander uit handen van burgemeester René van Diessen de Gouden Knoop, een gemeentelijke onderscheiding.
Profielfoto van
Geschreven door

De huldiging was live te volgen op Omroep Brabant. De wereldkampioene werd verwelkomd door de inwoners van Dongen, die een erehaag hadden gevormd.
Gehuldigd door burgemeesterNadine Broersen werd ontvangen door burgemeester René van Diessen, die lovende woorden sprak over de atlete. "We zijn ontzettend trots op je. Een wereldkampioen in Dongen. Dat hadden we ons een halfjaar geleden niet voor kunnen stellen. Je was al kampioen van Dongen, van Nederland, en nu ook van de wereld.
Verder waren onder meer haar oud-gymleraar Henk van Gils en haar jeugdtrainer Jeroen Farla aanwezig. Ook was er livemuziek en een optreden van dansgroepen.
Nog steeds onwerkelijkEen week na haar gouden prestatie moet ze nog wennen aan het feit dat ze wereldkampioen is. "Het is voor mij heel onwerkelijk, nog steeds", zei Broersen op het podium.
Ze was uiteraard blij met de massale toeloop in haar woonplaats. "Ik vind het zo super leuk dat heel Dongen hier voor mij is en mij altijd steunt."
Nadine Broersen SportprijsBehalve de Gouden Knoop kreeg Broersen nog een blijk van waardering. Wethouder Bas Evegaars maakte bekend dat er vanaf nu jaarlijks een Nadine Broersen Sportprijs zal worden uitgereikt.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

Felicitaties van koningNadine Broersen werd vrijdag wereldkampioen indoor in het Poolse Sopot. Ze ontving eerder al felicitaties van onder meer de koning en premier Rutte. Maandag werd ze feestelijk onthaald in haar woonplaats Dongen.
Volgende week zaterdag wordt Nadine nóg een keer in het zonnetje gezet. Dan wordt ze gehuldigd door haar atletiekvereniging Sprint in Breda. Die huldiging begint om 10.30 uur op de atletiekbaan van Sprint.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.