Bedrijven tonen volop belangstelling voor bodemsanering Chemie-Pack in Moerdijk

MOERDIJK - Er is volop belangstelling in de uitvoering van de bodemsanering bij Chemie-Pack in Moerdijk. Twee bedrijven en zes combinaties met in totaal zestien bedrijven hebben zich gemeld voor de opdracht. Dat blijkt uit aanbestedingsdocumenten, waarover het ANP zondag schrijft.
Uit die documenten komt naar voren dat zowel BAM als Arcadis denkt de klus alleen te kunnen uitvoeren. De combinaties bestaan daarnaast uit bedrijven als Heijmans, Strukton, Grontmij, Martens en van Oord, ATM, Dura Vermeer, Mourik, Witteveen + Bos en Ballast Nedam.

Bodem en grondwater verontreinigd
De belangstelling is enigszins opmerkelijk, omdat het om zeer specialistisch werk gaat en er in het verleden geen vergelijkbaar project is geweest. Chemie-Pack werd door een fikse brand in 2011 volledig verwoest. Door de brand raakten de bodem en het grondwater ernstig verontreinigd met tal van chemische stoffen.

De bodemsanering wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie, die de kosten heeft geschat op 38 miljoen euro. De nieuwe vennootschap van directeur Gerard Spiering van Chemie-Pack moet die kosten betalen. De locatie moet in 2016 weer geschikt zijn voor bedrijven.