Video

Maarheeze geschokt door zelfmoord 12-jarige Simone

14 maart 2014 om 20:03 • Aangepast 22 november 2020 om 01:30
nl
Het 12-jarige meisje Simone uit Maarheeze heeft zich donderdagmiddag van het leven beroofd door voor een trein te springen. Maarheeze en het Philips van Horne in Weert, waar het meisje naar school ging, reageren geschokt op het tragische nieuws. "Ik ben er stil van."
Profielfoto van
Geschreven door

Simone kwam donderdag tegen het einde van de middag om het leven bij het spoor in Maarheeze.
VerslagenheidBurgemeester Marga Vermue van de gemeente Cranendonck heeft op Twitter haar medeleven betuigd. Ze noemt het een triest bericht en wenst familie, vrienden, naasten en hulpverleners sterkte: "Ik ben geschokt door het bericht dat een 12-jarige scholiere uit onze gemeente zelfdoding heeft gepleegd. Ik wens haar familie dan ook alle sterkte en kracht toe om dit verlies te verwerken."

Wachten op privacy instellingen...

"De reden waarom deze scholiere tot haar treurige daad gekomen is doet eigenlijk niet ter zake", aldus Vermue. "In de media worden verschillende redenen aangedragen. Ik zou het waarderen als men stopt met speculeren zodat alle betrokkenen deze schok op waardige wijze kunnen verwerken."
'Speciaal lokaal ingericht'Het meisje zat in de eerste klas van de havo op het Philips van Horne in Weert. De directie laat vrijdag weten 'intens mee te leven met alle nabestaanden'. Medeleerlingen en ouders zijn geïnformeerd en worden begeleid in de rouwverwerking.
Op de school is een apart lokaal ingericht waar het meisje kan worden herdacht. "Op een groot scherm brandt een haardvuur en er is een foto van haar geplaatst", legt locatiedirecteur Peter-Mathijs Linsen uit. "De klas waar ze in zat, is een hechte groep. Die trekken nu echt naar elkaar toe. Simone hoorde erbij. Ook de leraren zijn geschokt, zoiets hebben we hier in veertig jaar nog niet meegemaakt."
'Niet te begrijpen'Directeur Marjet van Poppel van basisschool De Stapsteen uit Maarheeze waar Simone tot vorig jaar naar toe ging was ondersteboven van het nieuws. "Dat is verdriet dat niet te begrijpen is. Op school is er voor iedereen gelegenheid om zijn verhaal te doen en elkaar te steunen, dat geldt voor leerlingen, ouders en leerkrachten."
Van Poppel gaat niet op de mogelijke oorzaak van haar zelfmoord in. "Als iemand tot zo'n besluit komt spelen er altijd zaken op de achtergrond. Maar wij houden ons bezig met verwerken en niet met gissen naar oorzaken."
'Buitenbeentje'Diverse medeleerlingen van Simone laten aan Omroep Brabant weten dat het meisje al jaren werd gepest. De schoolleiding van het Philips van Horne laat weten dit niet te herkennen bij hun leerling en denken niet dat pesten de directe aanleiding vormde voor de tragische zelfdoding van het 12-jarig meisje. Het meisje zou volgens L1 een afscheidsbrief hebben achtergelaten waarin niet wordt gesproken over pesten. De Limburgse omroep heeft diverse leerlingen gesproken die zeggen dat het meisje niet is gepest.
Volgens een buurtbewoner was Simone al wel jaren een buitenbeentje. "Al op de lagere school werd ze gepest. Dit speelt al jaren. Ze kon nooit meekomen. Ze heeft dit gedaan omdat ze werd gepest en dit niet langer kon verdragen."
Op sociale media wordt met verslagenheid gereageerd op het nieuws.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.