Goedbedoelde actie verpest: lampen langs gevaarlijke weg bij Wagenberg vernield en gestolen

14 maart 2014 om 14:37
nl
Een deel van de honderd lampen die Tim Simons en Arjen van Drunen dinsdag plaatsten uit protest langs de weg tussen Wagenberg en Made zijn nu al vernield. De helft is gestolen. Slechts dertig staan er nog overeind. "We zijn teleurgesteld en boos."
Geschreven door

Tim en Arjen hadden de Brandestraat verlicht, omdat de gemeente dit weigerde, terwijl de weg volgens het tweetal te gevaarlijk is in het donker.
Geslaagde actieDe actie was puur symbolisch en aandacht voor hun zaak hebben ze gekregen, dus geslaagd is de actie wel. Maar Tim en Arjen hadden toch de hoop dat de lampjes iets langer ongeschonden langs de weg zouden staan.
"Het ergste van alles is dat we ze aan een goed doel wilden schenken. Daarvoor hadden we een oproep gedaan en we hadden ze zelfs al beloofd aan het Sint Anthonius Abt in Terheijden", zo vertelt Arjen.
In de tuinHet verzorgingshuis wilde de lampen in de gemeenschappelijke tuin plaatsen, zodat de ouderen ook 's avonds naar de bloemen kunnen kijken.
"We vinden het erg vervelend voor het Sint Anthonius Abt. Daarom gaan we nieuwe lampjes kopen voor het verzorgingshuis. We moeten allebei rondkomen van een bijbaantje, dus dat is wel zuur, maar we komen onze belofte na."
Veel positieve reactiesDe jongens telden zo'n 120 euro neer voor de lampjes, dus dat bedrag moeten ze bijna helemaal nog een keer betalen. Maar het is allemaal niet voor niets geweest. "We zijn overladen met positieve reacties, dus dat hebben we wel bereikt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.