RKC in slotfase onderuit tegen SC Cambuur

15 maart 2014 om 00:14 • Aangepast 22 november 2020 om 01:29
RKC Waalwijk had tegen SC Cambuur in Leeuwarden lange tijd zicht op een gelijkspel. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd gooide Elvis Manu roet in het eten, 3-2. De Friese club slaat met de overwinning een gat van 7 punten met RKC. De formatie van trainer Erwin Koeman neemt voorlopig de zestiende plaats in.

Met Bob Schepers op de plek van de geschorste rechtsbuiten Jody Lukoki begon de thuisclub bijzonder fel aan de confrontatie met RKC. Marcel Ritzmaier kreeg in de 3e minuut op zo'n 20 meter van het doel alle tijd en ruimte om eens lekker uit te halen, maar de Oostenrijkse huurling van PSV zag zijn schot een meter naast het doel van Arjan van Dijk vliegen.
Meer geluk dan wijsheidDe RKC-keeper wist even later met meer geluk dan wijsheid een inzet van Manu te keren. Van Dijk had onder de lat verrassend de voorkeur gekregen boven Jan Seda, de Tsjech die eerder dit seizoen heel wat punten pakte voor RKC. Trainer Erwin Koeman was de laatste weken echter niet tevreden over Seda en besloot daarom zijn keepers te wisselen.
Van Dijk ging na een kwartier spelen niet vrijuit toen Schepers de bal vanaf 25 meter over hem heen schoot: 1-0. Het was sowieso niet de wedstrijd van de keepers. Aan de andere kant ging Leonard Nienhuis in de 21e minuut gruwelijk in de fout. Nienhuis verslikte zich in de bal, waarna de jagende Damiano Schet het buitenkansje dankbaar benutte (1-1).
Kluts kwijtNa die blunder van de Friese doelman was Cambuur even de kluts kwijt. RKC was dichtbij de 1-2, maar Sander Duits had de pech dat zijn vrije trap via de vingertoppen van Nienhuis op de paal belandde. Enkele minuten voor rust nam Cambuur opnieuw de leiding, nadat Manu en Barto zich een weg door de Waalwijkse defensie hadden geknokt. Die laatste gaf uiteindelijk het laatste tikje: 2-1.
In de tweede helft ontspon zich een meeslepend voetbalgevecht, met kansen over en weer. Jean David Beauguel schoot RKC in de 66e minuut weer naast Cambuur, na een goede actie van Robert Braber. Het laatste woord was echter voor Manu, die scoorde na geblunder achterin bij RKC: 3-2.
Aan de stok

Na afloop van de wedstrijd kregen RKC-spelers Amieux en Castelen het in de kleedkamer met elkaar aan de stok. Trainer Erwin kondigde aan de komende week met beide heethoofden een gesprek aan te gaan.