Burgemeester Niederer over mishandeling ambtenaren in Roosendaal: 'Laffe, respectloze daad'

15 maart 2014 om 18:24 • Aangepast 22 november 2020 om 01:29
nl
Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal heeft zijn afschuw uitgesproken over de mishandelingen die vrijdagavond plaatsvonden. Twee controleurs van de arbeidsinspectie en twee medewerkers van de gemeente werden mishandeld in een restaurant aan de Lindenburg in Roosendaal.
Profielfoto van
Geschreven door

De controleurs kwamen langs, omdat één van de medewerkers niet legaal in Nederland zou zijn. Twee mannen schopten en sloegen de controleurs. Een medewerker van de zaak en één van de verdachten van de mishandeling wisten te vluchten. Een 18-jarige jongen werd aangehouden en door de controleurs overgedragen aan de politie. Hij zit vast.
'Tot op de bodem uitzoeken'Niederer spreek zijn afschuw over de zaak uit. "Deze laffe daad zal tot op de bodem worden uitgezocht. De daders tonen duidelijk geen respect voor onze handhavers en toezichthouders en hebben geen respect voor vrouwen, aangezien twee van de toezichthouders van het vrouwelijke geslacht zijn", aldus de burgemeester.

Wachten op privacy instellingen...

"Van mensen met een publieke taak blijf je gewoon af. Ongeacht of dit ambulancemedewerkers, brandweermannen, politieagenten, controleurs of ambtenaren zijn. Het gemeentebestuur staat pal achter zijn medewerkers. We zijn nu in afwachting van de resultaten van het strafrechtelijk onderzoek", zei hij.
AangifteDe ambtenaren hebben aangifte gedaan. De financiële schade wordt op de daders verhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.