Jacqueline Govaert: ‘Het is af en toe best eenzaam zonder Krezip’

15 maart 2014 om 22:33
De namen Jacqueline Govaert en Krezip zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De voormalige frontvrouw van de Tilburgse band zegt dat haar leven als artiest af en toe best eenzaam is zonder Krezip. Maar spijt dat ze stopte met de band, heeft ze niet. Dat vertelt ze zaterdag in een openhartig interview met AD Magazine.
Geschreven door

De in Kaatsheuvel geboren zangeres nam alweer vijf jaar geleden afscheid van Krezip. Contact met de bandleden is er nog steeds. "We spreken elkaar gelukkig nog geregeld, gaan twee keer per jaar met z'n zessen uit eten", vertelt Govaert.
"Maar toch: af en toe is het best eenzaam. Als ik iets goed maak achter de piano is er niemand die roept: 'Prachtig Jacq!'"
'Ontzettend gehuild'Aanvankelijk vond Govaert het vreselijk dat de stekker uit de groep werd getrokken. "Toen we op de radio vertelden dat we gingen stoppen, heb ik zo ontzettend gehuild. Toen ik even later de angst liet zakken, voelde ik: ik wil wel, het is tijd."
Aankomende vrijdag ligt het tweede soloalbum, 'Songs to Soothe', van Govaert in de winkelrekken. De zangeres en pianiste heeft de plaat opgenomen in Los Angeles bij Mitchell Froom.
Optreden in 013Govaert gaat met haar nieuwe album terug naar de basis. "Alleen achter haar piano: elf pure liedjes, klassieke composities, in lijn met het werk van Carole King, Jackson Browne en andere Laurel Canyon grootheden", staat op haar website.
De single 'Hear How My Heart Beats' is al sinds 22 januari verkrijgbaar op iTunes en te beluisteren op Spotify. Op vrijdag 25 april brengt de in Kaatsheuvel geboren zangeres de nieuwe nummers ten gehore in de 013 in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...