Superlief! Babyschildpadjes ‘Bandel’ en ‘Baik’ stelen de show in dierenpark De Oliemeulen

16 maart 2014 om 07:19
Om op te vreten zo lief: de pasgeboren Indische babyschildpadjes bij Dierenpark De Oliemeulen. De bolle, schattige diertjes slenteren nu een kleine twee weken vrolijk rond op het Tilburgse park. En sinds dit weekend kregen de sterschildpadjes eindelijk een naam toegewezen.

Na een populaire naamwedstrijd op Facebook viel de keuze op Bandel en Baik, namen die respectievelijk 'ondeugend' en 'braaf' in het Indonesisch betekenen.
Het dierenpark laat weten blij te zijn met de geboorte van de twee Indische sterschildpadjes. "De baby's zijn erg welkom, omdat er nog maar op beperkte schaal gefokt wordt met deze soort", aldus een woordvoerder.
Kenmerkende stervormenFrappant detail is dat het op dit moment nog niet te zeggen of de twee nieuwkomers nu jongens of meisjes zijn.
Wel staat het vast dat het hier om twee sterschilpadden gaan. Een sterschildpad is een middelgrote schildpad, die zijn naam te danken heeft aan de kenmerkende stervormen op het schild.
Dagelijks te zienDeze zijn bij Bandel en Baik al duidelijk te zien. De komende jaren zullen de sterren steeds meer strepen krijgen en gaan groeien, legt de woordvoerder uit.
De jonge schildpadjes zijn nu dagelijks - naast hun ouders - te zien op de reptielenafdeling van het Tilburgse dierenpark. "Schildpadden groeien niet zo heel snel, dus voorlopig zullen ze hun vertederende uiterlijk nog wel houden", laten de trotse eigenaren weten.

Wachten op privacy instellingen...