Van Hoof opent rallyseizoen als beste Brabander

16 maart 2014 om 15:31 • Aangepast 22 november 2020 om 01:28
nl
Piet van Hoof (Wintelre) is tijdens de opener van het Nederlands Rallykampioenschap, de Tank S Rally, als derde geëindigd. "Zeker tevreden. Ik heb door de regen op de laatste proeven iets te voorzichtig gedaan en daardoor nog een plek verloren", aldus Van Hoof over zijn prestatie.
Profielfoto van
Geschreven door

De garagehouder zag zijn teamgenoot Arjen de Koning spijtig genoeg uitvallen op de laatste klassementsproef. De Koning (Eindhoven) lag toen tweede algemeen.
Niet bij te benenHet zijn niet de dikke World Rally Cars van Swaanen, Van Loon of geboren Brabander Bob de Jong die de strijd om de Nederlandse rallytitel lijken te gaan bepalen. Een auto uit de showroomklasse volstaat dit jaar.
In die categorie was Jasper van den Heuvel altijd al een moeilijk te kraken noot. Zo ook ditmaal, want Van den Heuvel won in Emmeloord. Arjen de Koning kwam het dichtste bij, maar misselijkheid en gebrek aan ervaring met de auto weerhielden hem van betere prestaties.

Wachten op privacy instellingen...

Tot overmaat van ramp moest hij op de laatste proef de strijd staken. "Bij Arjen is iets afgebroken, wat precies weet ik nu nog niet", liet preparateur Van Hoof weten op het finishpodium.
Vier Brabanders in de top tienToch waren er wel meer tevreden Brabantse gezichten in de polder. Dirk Garvelink (9e, Bladel) won de Nissan 350Z Challenge, Kevin van Deijne (13e, Zeeland) was de snelste Ford Fiesta in de gelijknamige Challenge.
Opvallend was de vierde plaats van Antoine van Ballegooijen. Hij kondigde eerder dit jaar aan zijn focus op het Belgisch kampioenschap te leggen.
'Zuur voor Arjen'"Nederlands kampioenschap? Daar wil ik 't niet over hebben, wij gaan gewoon voor het Belgisch kampioenschap! De manier waarop ik vierde ben geworden stemt niet tot tevredenheid, want ik vind het heel zuur voor Arjen. Vierde worden is wel iets wat buiten de verwachting lag", aldus Van Ballegooijen. Martin van Iersel (Tilburg) werd achtste algemeen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.