Video

Stal Bartels in Hooge Mierde noemt aanklacht topmodel Engel 'nonsens en smaad'

20 maart 2014 om 11:51
nl
Stal Bartels in Hooge Mierde noemt de beschuldigingen van het Nederlandse topmodel Lonneke Engel over dierenmishandeling 'smaad en nonsens'. Engel laat donderdag in De Telegraaf weten de stal van Tineke en Joep Bartels en hun dochter Imke Schellekens-Bartels aan te klagen vanwege het mishandelen van haar paard U2.
Geschreven door

De stal overweegt juridische stappen te nemen tegen Engel.
Paard nooit zelf getraindMoeder en dochter Bartels laten weten het paard van Engel nooit zelf te hebben getraind. "We hebben alleen maar complimenten gekregen over de verzorging en krijgen nu iets over ons heen dat haaks staat op alles wat wij hier doen", laten een aangeslagen Imke en Tineke Bartels weten in een reactie op de website van Stal Bartels.
"We zijn verbijsterd dat dit zo maar kan en dat een krant dit publiceert."
Bereden door Mischa KootHet paard U2 van het topmodel werd bereden door Mischa Koot. Zij stalde het paard enkele jaren geleden bij Stal Bartels en bereed hem tot het najaar van 2013. Volgens de familie Bartels zijn er nooit eerder klachten geweest.
"Advocaat Wensing staat wel bekend om deze manier van werken, hij zoekt graag de publiciteit. Wij hebben een topnaam qua training en diervriendelijkheid. Daarom ligt deze gang van zaken ons zo zwaar op de maag'', benadrukt de familie Bartels.
Anky van GrunsvenDressuuramazone Anky van Grunsven uit Erp heeft in het verleden ook al eens te maken gehad met een soortgelijke beschuldigingen. De Belgische journaliste Astrid Appels betichtte in 2010 Van Grunsven van het gebruik van 'dieronvriendelijke trainingsmethoden'.
Van Grunsven dreigde daarop de Belgische voor de rechter te slepen, maar zag daar uiteindelijk van af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.