Henk Krol gewaarschuwd na verdachte dood journalist: 'Laten we hopen dat het toeval was'

18 maart 2014 om 11:09
nl
De Eindhovense oud-hoofdredacteur van de GayKrant Henk Krol is gewaarschuwd door mensen in zijn omgeving om voorzichtig te zijn na de verdachte dood van journalist Fred de Brouwer in Thailand. De voormalige medewerker van de GayKrant overleed na een verkeersongeluk met zijn scooter.
Geschreven door

De Brouwer (58) werd in de Thaise plaats Chonburi aangereden door een witte auto die hem zou hebben achtervolgd. De bestuurder reed daarna door. "Laten we hopen dat het allemaal toeval was", zegt Krol tegen PowNews. "Als in de toekomst blijkt dat met mij ook iets gebeurt, dan wordt het steeds moeilijker om ook in toeval te geloven."
De Thaise politie is bezig met een onderzoek naar de dader en de witte auto. 
Joris DemminkDe Brouwer schreef in 2003 in samenwerking met de GayKrant een artikel in de Panorama over de van misbruik verdachte oud-topambtenaar Joris Demmink. Tegen Demmink loopt momenteel een strafrechtelijk onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarige jongens. De publicaties van De Brouwer moesten worden gerectificeerd.
De journalist emigreerde kort tijd later naar Thailand omdat hij zich naar eigen zeggen in Nederland niet meer thuis voelde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.