Oranje Zwart legt topkeeper Vanasch vast

EINDHOVEN - Oranje Zwart heeft zijn keepersprobleem opgelost. De Eindhovense hockeyclub heeft de Belg Vincent Vanasch, één van 's werelds beste keepers, met ingang van komend seizoen voor twee jaar vastgelegd.
Vanasch is de doelman van de Belgische nationale ploeg en van regerend landskampioen Waterloo Ducks. De 26-jarige Waal wordt een meer dan waardige opvolger voor Mark Jenniskens, die na dit seizoen minder tijd aan zijn sport wil besteden. Zo meldt het Eindhovens Dagblad

Palmares Vanasch
De Franstalige 'Rode Leeuw' werd met de België vijfde op de Olympische Spelen in Londen in 2012. Dat was zijn debuut als eerste doelman op een groot internationaal toernooi. Op zijn palmares staan onder meer EK-zilver en goud tijdens de derde ronde van de World Hockey League. Met zijn huidige club werd hij de afgelopen twee jaar landskampioen, een derde nationale titel ligt dit seizoen in het verschiet.

Beste vijf van de wereld
Vanasch is op aangeven van coach Michel van den Heuvel door OZ benaderd. Volgens de Eindhovense coach behoort de doelman minimaal tot de beste vijf keepers van de wereld. "En dat is nog wel ruim genomen."
Meer over dit onderwerp:
hockey oranje zwart vincent vanasch keeper belg