'Spits van Europa' Van Nistelrooij neemt CDA-winkel in Tilburg over voor EU-verkiezingen

19 maart 2014 om 11:52 • Aangepast 24 april om 10:32
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Scoren in de Europese politiek met je voetballende familie
EU-politicus Lambert van Nistelrooij uit Diessen neemt na de gemeenteraadsverkiezingen de CDA-winkel in Tilburg over. Vanuit de winkel gaat hij campagne voeren om met Brabantse voorkeursstemmen opnieuw verkozen te worden in het Europees parlement. Stemmen voor Europa kan op 22 mei.
Geschreven door

"Ik ben door het CDA op een zevende plaats gezet en ben vrij om een voorkeurscampagne te beginnen. In Brussel omvat de CDA-delegatie vijf collega's en de verwachting is dat dat gelijk blijft." Om opnieuw een Brussels stoeltje te kunnen veroveren heeft Van Nistelrooij iets meer dan 42.000 voorkeursstemmen nodig.
In de Tilburgse CDA-winkel, dan de EU-winkel, zal Van Nistelrooij twee tot drie keer per week persoonlijk aanwezig zijn. "Iedereen kan op elk moment een afspraak maken om met vragen of suggesties te komen. Ben ik er zelf niet dan zal mijn campagneteam aanwezig zijn."
Sleutelhangers, pennen en stickersDe leus waarmee de CDA-politicus de verkiezingen ingaat 'Van Nistelrooij, uw spits van Europa', verwijst naar familielid en oud-voetballer Ruud van Nistelrooij. "Maar ook naar het werk dat ik in en voor Europa doe", zegt de Brabantse politicus.
De CDA-winkel in Tilburg is de afgelopen weken gebruikt voor het CDA Tilburg. Vanuit de tijdelijke winkel werd het winkelend publiek 'lastiggevallen' met sleutelhangers, pennen en stickers.  

Wachten op privacy instellingen...