Alles voor de kiezer? Niet bij De Groenen in Eindhoven: 'Niks te maken met wat mensen willen' - Omroep Brabant

Alles voor de kiezer? Niet bij De Groenen in Eindhoven: 'Niks te maken met wat mensen willen'

19 maart 2014 om 11:28 • Aangepast 24 april 2020 om 10:32
nl
De lokale partij De Groenen in Eindhoven 'heeft niets te maken met de meningen van kiezers'. Althans, dat zei de lijsttrekker Josef van Kessel in het slotdebat op de lokale zender Studio040. "Wat de burger wil is een vorm van populisme, daar laat ik me niet door afleiden", aldus Van Kessel.
Geschreven door

De lijsttrekker kwam tot die opmerkelijke conclusie na een vraag naar de uitbreiding van Eindhoven Airport. "Dat is zo'n onzin, het vliegveld, ik vind het nauwelijks de discussie waard. Van mij mag het vliegveld morgen dicht."
'Geen rekening houden met de kiezers'Op de vraag of hij geen rekening moet houden met mensen die graag via het vliegveld naar het buitenland gaan, geeft hij stellig antwoord. "Niets ervan. Wat mensen willen heb ik als politieke partij niks mee te maken", stelt Van Kessel.
Zijn standpunt kon rekenen op enig gelach uit de zaal, maar Van Kessel hield tijdens het debat voet bij stuk. "Dat bedoel ik echt serieus: ik ben voor de stad, ik ben tegen de auto en tegen het vliegveld. Een stevig standpunt, dat ik blijf verdedigen tot mijn dood."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.