Landmijn op de Brabantse Wal gevonden: ‘Blijf op de paden!’

19 maart 2014 om 22:44 • Aangepast 22 november 2020 om 01:25
nl
Boswachter Erik de Jonge stuitte woensdagochtend in Bergen op Zoom op een opmerkelijke vondst. In de bossen op de Brabantse Wal vond de Brabants Landschap-medewerker een oude landmijn uit de Tweede Wereldoorlog. Dat meldt hij op Twitter.
Profielfoto van
Geschreven door

De boswachter verzoekt de mensen om de komende dagen op de paden te blijven. Volgens de politie gaat het om een antipersoneelsmijn. Deze had tijdens de oorlog als doel om vijandelijke soldaten te verwonden zodat ze niet meer door konden vechten.
De Jonge schakelde meteen na zijn vondst De Explosieven Opruimingsdienst in. De EOD zal de landmijn in de loop van deze week verwijderen. Een exacte datum is niet bekendgemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

Locatie landmijnDe boswachter en de politie willen in verband met de veiligheid de precieze locatie van de landmijn niet onthullen. De Jonge waarschuwt wandelaars om op de paden te blijven.
De Jonge is boswachter bij Brabants Landschap. Met zijn foto's uit de natuur wil hij mensen warm maken voor natuurbeheer. In februari fotografeerde De Jonge een zeldzaam vogeltje: de witbandkruisbek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.