Video

Het Saskia Bolten-effect: PvdA en Volkspartij allebei drie zetels in Steenbergen

20 maart 2014 om 02:00 • Aangepast 22 november 2020 om 01:24
nl
De PvdA levert na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag in diverse Brabantse plaatsen fors in. In Steenbergen won de partij echter een zetel. De Volkspartij groeit explosief en schiet vanuit het niets naar drie zetels. De PvdA en De Volkspartij staan te boek als pro-Bolten-partijen.
Profielfoto van
Geschreven door

Burgemeester Saskia Bolten ging na een motie van wantrouwen in oktober met verlof. In januari overhandigden inwoners van Steenbergen ruim drieduizend handtekeningen aan waarnemend burgemeester Joseph Vos.
In een petitie riepen zij de gemeenteraad op de motie van wantrouwen tegen Bolten in te trekken. Een ruime meerderheid stemde tegen toenmalig burgemeester Bolten. De PvdA en De Volkspartij namen het juist voor haar op.

Wachten op privacy instellingen...

Groei pro-Bolten partijenJuist deze partijen boekten dus een grote winst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA keert terug naar drie zetels en de Volkspartij komt met drie zetels de raad binnen. Volkspartij-lijsttrekker Ger de Neve heeft woensdagavond een smsje van Bolten gehad. "Ze stuurde me 'gefeliciteerd' met een smiley erbij", zei hij.
Grote verliezers in Steenbergen zijn GewoonLokaal, het CDA en SteenbergenAnders. Deze partijen komen met respectievelijk vier zetels, twee zetels en één zetel in de raad. De VVD en D66 hebben allebei drie zetels.

Wachten op privacy instellingen...

Opkomst SteenbergenIn Steenbergen bracht minder dan de helft van de kiesgerechtigden (45 procent) een stem uit. Een schrikbarend laag aantal vergeleken met vier jaar eerder, toen 64,3 procent van de kiesgerechtigden de moeite nam naar de stembus te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.