Minder treinen rondom Den Bosch door immense operatie ProRail

DEN BOSCH - Wie geregeld met de trein Den Bosch aandoet, zal de komende twee weken op de proef worden gesteld. Vanaf donderdagavond 19.00 uur tot maandag is er door werkzaamheden beperkt treinverkeer van en naar de provinciehoofdstad. Daarna zullen er zelfs helemaal geen treinen rijden.
ProRail neemt letterlijk alles tussen de perrons van station Den Bosch en het Drongelens kanaal onder handen. In totaal vervangen zo'n tweeduizend medewerkers vijf kilometer aan spoor, waarbij de spoorbeheerder het complete spoor verwijdert en opnieuw opbouwt.

Grote gevolgen
Het werk heeft enorme gevolgen voor het treinverkeer. Vanaf donderdagavond rijden er minder intercity's van en naar Den Bosch. En vanaf aankomende zondag zullen er helemaal geen treinen meer rijden tussen Tilburg-Den Bosch en Boxtel-Den Bosch.

De werkzaamheden duren tot woensdag 16 april. Zeker twee weken, wat enig gepuzzel van de reizigers vereist. De NS voerde de afgelopen weken dan ook een voorlichtingscampagne om reizigers in te lichten over de gigantische operatie. In de treinen deelden medewerkers flyers uit en op de stations liet de NS omroepen dat er werk aan het spoor is. Desondanks stromen met name via Twitter al de nodige vragen binnen.

Honderden bussen
De NS zet honderden bussen in om de treinreizigers de komende twee weken op hun bestemming te krijgen. De vervoerder benadrukt dat reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van een halfuur tot een uur afhankelijk van de drukte.

Het project maakt deel uit van de spoorvernieuwing bij Den Bosch, waar ProRail al een tijd mee bezig is. Wie is geïnteresseerd in de bouwwerkzaamheden, kan die via een webcam volgen.