Henk Krol accepteert zetel in raad bij Ouderen Appèl Eindhoven: 'De kiezer heeft besloten'

20 maart 2014 om 14:20
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Opmerkelijke comebacks in gemeentraden Gemert-Bakel en Eindhoven
Voormalig fractieleider Henk Krol van de politieke partij 50PLUS in de Tweede Kamer is woensdag met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad van Eindhoven. Het Ouderen Appèl besloot donderdagmiddag in overleg met Krol dat hij inderdaad plaats zal nemen in de raad. Dat heeft Krol desgevraagd aan Omroep Brabant laten weten.
Geschreven door

Krol was lijstduwer van het Ouderen Appèl in Eindhoven en kreeg 819 stemmen. Burgemeester Rob van Gijzel noemde dat donderdag bij de bekendmaking van de uitslag per kandidaat ruimschoots voldoende voor een zetel. "En dat terwijl ik mensen nog zo nadrukkelijk had opgeroepen niet op mij te stemmen", reageert Krol.
'Heel vriendelijk'"Ik vind het heel vriendelijk van de mensen dat ze blijkbaar toch het vertrouwen in mij hebben", vertelt Krol. Fractievoorzitter Dré Rennenberg is blij dat Krol zo veel stemmen heeft gekregen. "Leuk hè", reageert hij. "We zijn sowieso blij en trots dat we hem op de lijst hebben, want we hebben landelijke en Europese plannen. Hij is daar heel geschikt voor."
Krol zei dat hij zich zorgen maakt over wat er op de gemeente afkomt wat betreft de zorg. "Ik wil me daar sterk voor maken en mijn steentje bijdragen. En de kiezer heeft heel duidelijk gesproken." Rennenberg voegt hieraan toe: "We zijn heel blij dat we een specialist in huis gehaald hebben. Nu weten we zeker dat er in Eindhoven in ieder geval niets mis kan gaan."
Samenstelling fractieHet bestuur van het Ouderen Appèl beslist donderdagavond officieel over de samenstelling van de fractie, maar bevestigde 's middags al dat Krol inderdaad één van de zetels op zich zal nemen.
Het Ouderen Appèl in Eindhoven groeide van drie naar vijf zetels. Tegen de landelijke trend bleef de PvdA in Eindhoven wel de grootste partij met acht zetels.
Tweede KamerVorig jaar verliet Krol de Tweede Kamer nadat bekend werd dat hij in zijn tijd als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremie had betaald voor zijn personeel.

Wachten op privacy instellingen...