Video

Veghelse heeft meer dan 75.000 likes met Facebook-pagina: 'Doe aangifte tegen Wilders'

20 maart 2014 om 21:33 • Aangepast 22 november 2020 om 01:24
nl
Boutaïna Azzabi uit Veghel heeft samen met een team een Facebook-pagina opgericht naar aanleiding van de uitspraken van Geert Wilders woensdagavond. Haar pagina 'Ik doe aangifte tegen Wilders' had donderdagavond al meer dan 75.000 likes.
Profielfoto van
Geschreven door

Op de verkiezingsavond vroeg Wilders aan de zaal: "Willen we meer of minder Marokkanen?", waarop de zaal terugriep: "Minder, minder, minder!". Toen Azzabi dat hoorde vond ze het 'genoeg geweest'. "Hij was op zijn overwinningsfeestje, buiten het parlement. Dan ben je gewoon een burger die oproept tot haat."
Haatzaaierij"Waarom?", schrijft ze op haar pagina. "Omdat wij Nederlanders zijn net als u. Wij geloven in dit land en niet in haatzaaierij." Azzabi wil verder niet reageren. "Wij vinden onze boodschap duidelijk. Wij zijn tegen discriminatie in het algemeen. Dit is geen 'Marokkanen'-probleem, dit is een landelijk probleem."
Verder roept Azzabi mensen op om niet alleen te liken, maar ook echt aangifte te doen bij de politie van discriminatie. "Aan alleen likes hebben we niets", schrijft ze.

PetitieDonderdagmiddag is er ook een petitie op de pagina geplaatst. "De afgelopen week was een historisch dieptepunt voor ons land. Als gehele bevolkingsgroep zijn directe bedreigingen naar ons geuit door uitspraken van een politicus met een grote aanhang", is bij de petitie te lezen. "De meesten van ons zijn in Nederland geboren en getogen, werken dag in dag uit keihard om een steentje bij te dragen aan een mooier Nederland."
Het team van Azzabi is teleurgesteld dat nog niemand in actie is gekomen. "Wij betreuren het ten zeerste dat de Nederlandse politiek, het OM en de rechtstaat dit tolereren en niet direct lijken in te grijpen. Hierbij worden wij als groep duidelijk niet serieus genomen en als tweederangs burgers behandeld. Stil zwijgen is in dit geval zeker goedkeuren", schrijven ze. "Want wie zwijgt, stemt toe."
'Niets verkeerd gedaan'PVV-leider Geert Wilders vindt dat hij woensdagavond 'niets verkeerds' heeft gezegd over Marokkanen. "Ik ga me nergens voor excuseren," zei hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.