Politiebewaking bij juwelier Goldies in Deurne

DEURNE - De politie is zaterdagochtend verder gegaan met het onderzoek naar de fatale overval bij juwelier Goldies in Deurne. Rond kwart voor elf ging de technische recherche weg en werd het gebouw alleen nog bewaakt. Het onderzoek bij de juwelier ging zondag verder.
Zaterdagmiddag was een persconferentie over de zaak. Daaruit kwam naar voren dat het echtpaar waarschijnlijk handelde uit zelfverdediging.

Bij de gewapende overval op de juwelier aan de Milhezerweg vrijdagavond zijn de twee overvallers doodgeschoten.

Marina Sanders, de vrouw van de juwelier, zou de schutter zijn. Dat wil de politie nog niet bevestigen. Eigenaar Willy Sanders werd tijdens de overval in zijn hand geschoten, maar bleef buiten levensgevaar.

Wie was de schutter?
Het verhaal gaat dat zijn vrouw Marina thuis de bewakingsbeelden van de overval heeft gezien. Ze zou toen naar de zaak zijn gereden en de fatale schoten hebben gelost. De politie wil niet zeggen of zij een verdachte is.

Wat er precies is gebeurd in de winkel, is nog niet bekend. De politie heeft in elk geval niet geschoten. Er doen ook verhalen de ronde dat een medewerkster of eigenaar Willy Sanders zelf de trekker zou hebben overgehaald.

Burgemeester Hilko Mak van Deurne heeft zaterdagochtend korte bezoekjes gebracht aan omwonenden van de juwelier die vrijdag werd overvallen. Mak kon de omwonenden weinig meer vertellen dan wat al naar buiten was gebracht door de politie, maar bood hen hulp aan en zei dat mensen hem kunnen bellen.

Groot onderzoek
De technische recherche is vrijdagavond tot laat bezig geweest met onderzoek in en rondom het pand aan de Milhezerweg, de omgeving werd daarbij afgezet. In de aangrenzende straat Eekhof werd een auto weggesleept. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om een zwarte KIA die gebruikt werd door de overvallers.

Ook zou de politie sigarettenpeuken en een stuk kauwgom, die op straat lagen, in beslag hebben genomen. Mogelijk is de tweede dader niet meteen de juwelierszaak ingegaan, maar heeft deze persoon buiten staan wachten.

De hele nacht is het pand bewaakt geweest. Zaterdag ging het onderzoek naar de toedracht verder. Ook werd er een buurtonderzoek gedaan.

Geschokte burgemeester
Burgemeester Hilko Mak liet vrijdag in een eerste reactie weten erg geschrokken te zijn van de overval. Hij betuigde zijn medeleven aan alle slachtoffers en betrokkenen.

Zaterdag bezocht hij de gewonde juwelier, waarschijnlijk is hij al uit het ziekenhuis. De carnavalsoptocht Heilight Parade in Deurne, die zaterdagavond staat gepland, gaat gewoon door. Die optocht gaat door de wijk Sint Jozef en niet door de wijk Walsberg waar de schietpartij is geweest, meldt een woordvoerster.

Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies