Brabantse politici in actie tegen uitlatingen Wilders, ook aangifte tegen Brabantse PVV-voorman

21 maart 2014 om 19:07 • Aangepast 22 november 2020 om 01:23
nl
Allerlei Brabantse politici, onder wie de burgemeesters van Breda, Eindhoven en Tilburg, hebben vrijdag een statement gemaakt tegen de uitlatingen van Geert Wilders. Het Eindhovense raadslid Wijbenga heeft vrijdag aangifte gedaan tegen PVV'er Alexander van Hattem uit Eindhoven. De Brabantse PVV-voorman riep woensdag ook 'Minder, minder, minder!' tijdens de verkiezingsbijeenkomst met Geert Wilders in Den Haag.
Profielfoto van
Geschreven door

De fractievoorzitters van partijen in de Bredase gemeenteraad, inclusief burgemeester Peter van der Velden tekenden een verklaring van de VN tegen racisme. De verklaring is opgesteld naar aanleiding van de uitspraken van Geert Wilders.

Wachten op privacy instellingen...

Ook de meeste fractievoorzitters van de partijen in de Procinciale Staten tekenden dezelfde verklaring.

Wachten op privacy instellingen...

Van Hattem is fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten. Hij zegt vierkant achter de opmerkingen van Geert Wilders te staan over 'minder Marokkanen in Nederland'. Dat geldt ook voor Brabant, zo zegt hij in het Brabants Dagblad.
Volgens Van Hattem is dat al jaren het standpunt van de PVV en staat dat ook in het partijprogramma.
Wijbenga doet aangifte tegen Van HattemCDA-raadslid Ibrahim Wijbenga liet prompt via Twitter weten naar de politie te stappen na de uitlating van Van Hattem. Hij heeft aangifte gedaan tegen Van Hattem. "Ik voel me bedreigd en maak me ernstige zorgen over mijn moeder en kleine dochter", zegt Wijbenga.
'Ik word behandeld als tweederangs burger''Ik voel mij als Brabantse Marokkaan beledigd en gediscrimineerd door de heer Alexander van Hattem, fractievoorzitter van de PVV van de Statenfractie Noord-Brabant. Ik word weggezet en behandeld als een tweederangs burger en hij tast mij aan in mijn goede naam en eer', staat in de aangifte.
'Ik voel mij ook bedreigd, omdat het niet duidelijk is hoe hij aan minder Marokkanen wil komen in Noord- Brabant. Ik maak mij ernstige zorgen over mijn moeder en kleine dochter.'
'Olie op het vuur gooien'"Ik ga graag in debat met Van Hattem", zei Wijbenga vrijdag tegen Omroep Brabant. "Dan veeg ik 'm sowiewo onder de vloer. Het vreemde is dat ik nooit iets van deze man hoor. En nu, nadat er zoveel commotie is rond de uitspraken van Geert Wilders, besluit hij nog eens olie op het vuur te gooien."

Wachten op privacy instellingen...

'Wilders, schaam je!'Burgemeester Noordanus van Tilburg maakte vrijdag een statement door te poseren met zijn secretaresse van Marokkaanse afkomst. 'Aziza, de leukste secretaresse! Twee Tilburgers. Wilders, schaam je!', liet hij via de Twitteraccount van zijn woordvoerder weten.

Wachten op privacy instellingen...

De Eindhovense burgemeester Rob Van Gijzel gaf vrijdag steun aan een groep Marokkanen die aangifte wilde doen tegen Geert Wilders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.