Video

Hotelgast overleden die van dak Queen Hotel op Markt in Eindhoven viel

31 maart 2014 om 23:44 • Aangepast 22 november 2020 om 01:12
nl
De man die maandagmiddag van het dak van het Queen Hotel op de Markt in Eindhoven viel, is in het ziekenhuis overleden. De man klom op het dak toen hij probeerde te vluchten voor de hoteleigenaar en politie. Die zaten hem achterna, omdat de man in eerste instantie zijn hotelkamer niet wilde verlaten. Het zou gaan om een 37-jarige man uit Udenhout, die opgroeide in Bladel.
Profielfoto van
Geschreven door

De man klom uit het raam van zijn kamer en klom via de gevel van het naastgelegen Grand Café Centraal op het dak. De man liep een tijdje over het dak en probeerde er daarna aan de kant van de Nieuwstraat weer vanaf te komen. Daarbij zou hij zijn gevallen, zo meldt hoteleigenaar Perry Kusters.
Man wilde niet vertrekkenDe man moest maandagmiddag uitchecken bij het hotel, maar deed dat niet. Kusters vroeg de man, die wel 'netjes betaald' had, herhaaldelijk of hij wilde vertrekken. De man bleef in de hotelkamer, waarna de politie werd gealarmeerd.
Uiteindelijk vluchtte de man via het raam van z'n hotelkamer en kwam na wat geklim op het dak terecht. "Ik probeerde hem nog aan z'n broek vast te pakken", vertelt de geschrokken eigenaar, "maar hij wist te ontkomen." Op beelden is te zien dat de man van het dak af probeert te klimmen en daarbij aan de gevel van het hotel hangt.
Terrasbezoekers zagen het gebeurenVeel centrum- en terrasbezoekers hebben gezien dat de man op de grond terecht kwam. De man viel van het Queen Hotel, vlak voor het terras van Zoet & Zout. "Ik heb zelf ook gezien dat de man viel. Het heeft enorm veel indruk gemaakt op mij en op mijn personeel", laat hoteleigenaar Kusters weten. Volgens omstanders maakte de man een verwarde indruk.
In het Queen Hotel hebben ooggetuigen en hotelpersoneel zich verzameld. Slachtofferhulp is aanwezig. Aanwezigen zijn zwaar aangedaan door het voorval. "Ik heb het hotel voor nu even dichtgegooid. Iedereen moet even bijkomen van wat ze hebben gezien", legt Kusters uit.
Markt gedeeltelijk openDe Markt in het centrum van Eindhoven is korte tijd volledig afgesloten geweest. Het gebied is inmiddels weer voor een deel open. De politie ging er in eerste instantie vanuit dat de man probeerde zelfmoord te plegen, maar dat is volgens het hotel dus niet het geval. De politie onderzoekt de zaak.

Ambulancepersoneel was aanwezig om assistentie te verlenen. De traumahelikopter landde in de buurt op het Stadhuisplein. De man is zwaargewond overgebracht naar het Sint-Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.