NVU vraagt manifestatie aan na fatale overval juwelier Goldies Deurne

DEURNE - De extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) wil een manifestatie houden bij de overvallen juwelier Goldies in Deurne. De manifestatie moet op 24 mei plaatsvinden. De NVU heeft dinsdag een aanvraag ingediend bij de gemeente Deurne.
Vrijdagmiddag werden twee overvallers doodgeschoten toen ze juwelierszaak Goldies in Deurne wilden overvallen. Mogelijk heeft juweliersvrouw Marina de fatale schoten gelost uit zelfverdediging. Dit weekend werd er zowel voor als tegen de mogelijke daden van juweliersvrouw Marina gedemonstreerd.

Multiculturele wantoestanden
NVU-voorman Constant Kusters wil dat zijn manifestatie over rechtvaardigheid gaat. "Het is schandalig wat daar is gebeurd", Kusters doelt op de demonstraties tegen de juweliersvrouw. "Het gaat hier om multiculturele wantoestanden", vervolgt hij.

De manifestatie is bewust pas op 24 mei. Kusters: "We snappen dat er nu een noodverordening geldt, dus wachten we tot het wat rustiger is geworden."

Volgens de regels
Afgelopen weekend doken er volgens de voorman al enkele NVU-symphatisanten op: "Dat is hun goed recht. Dat waren mensen uit de buurt, het gaat hen zelf ook aan."

De politie zou ook ingelicht zijn over de manifestatie in mei. Mogelijk komt er honderd man opdagen. Kusters benadrukt dat hij alles volgens de regels wil doen. De gemeente Deurne heeft de aanvraag dinsdag binnengekregen. "We nemen hem in behandeling, maar weten nog niet wanneer we een antwoord kunnen geven. We hebben het op dit moment heel druk en onze eerste prioriteit is om ervoor te zorgen dat de rust in Deurne weer terugkeert en dat iedereen zich veilig voelt", zei een woordvoerder van de gemeente.

Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.