Snackbareigenaar Adem Cokicli van Snack Point in Eindhoven doodgeschoten

EINDHOVEN - Bij een schietpartij in snackbar Snack Point aan de Minckelersstraat in Eindhoven is de 39-jarige Turkse eigenaar Adem Cokicli doodgeschoten. Een ander raakte lichtgewond. Dat bevestigt een medewerker van de zaak. Getuigen zeggen dat de schietpartij plaatsvond na een overval en spreken over een 'man met een bivakmuts'. De politie kan dat niet bevestigen.
Een man kwam rond tien uur de zaak binnen en loste daarbij meerdere schoten. Daarna sloeg hij op de vlucht. Tijdens de schietpartij waren een paar medewerkers en klanten in de snackbaar aanwezig. 

De Minckelersstraat werd na het schietincident afgesloten voor het onderzoek. Woensdag aan het begin van de avond werd de straat weer vrijgegeven. Het buurtonderzoek, dat dinsdagavond direct van start ging, gaat woensdag en mogelijk donderdag nog verder.

Sectie
Donderdag wordt sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer. Er is nog niemand aangehouden. De politie werkt met zo'n 25 mensen aan de zaak.

Een collega omschrijft Adem Cokicli als 'een vriendelijke man'. De vader van twee dochters begon zijn zaak Snack Point een jaar of zes geleden. Medewerker Hussein woont boven de snackbar en was toevallig een avondje vrij. Toen hij hoorde over de schietpartij, dacht hij eerst aan een 1-aprilgrap. Maar dat zijn baas om het leven is gekomen bleek bittere realiteit.

Recherche onderzoekt sporen
Agenten deden onderzoek in cafetaria Snack Point. De Technische Recherche kwam rond kwart over elf dinsdagavond aan op de plaats van de schietpartij. De politie heeft een commandotruck, een soort vrachtwagen, ingezet.

Wat er zich precies in de zaak heeft afgespeeld kan een woordvoerder van de politie nog niet zeggen.

Veel omstanders
De omgeving rondom de snackbar werd afgesloten. De vele omstanders werden op afstand gehouden. Het dode lichaam van het slachtoffer lag toen nog in de zaak.