Voetbalmachine knalt ballen met 150 per uur naar de keeper, primeur bij Wilhelmina Boys Best

BEST - De amateurs van Wilhelmina Boys Best hebben op 18 april de landelijke primeur. Op het hoofdveld van de club wordt dan de 'verschrikkelijke voetbalmachine' gepresenteerd van het bedrijf Balopmaat.nl in Best. Een hightech voetbalmachine die keepers gek kan maken en keeperstrainers op termijn... werkloos.
Wereldwijd is er niets wat lijkt op of in de buurt komt van de mogelijkheden van de hightechvoetbalmachine uit Best. Natuurlijk bestaan er wel schietmachines die ballen kunnen afschieten, maar die ouwe krengen moeten met de hand worden gericht en schieten een bal af door middel van een veer of een lier. Computergestuurde variatie in snelheid, hoek en of  hoogte is er bij die ouwe meuk niet bij.

Balopmaat
De machine is door de keeper van het eerste elftal van Wilhelminaboys in Denemarken ontdekt en door het bedrijfje van de doelman, Balopmaat, doorontwikkeld. Wereldwijd bestaan er vier exemplaren: drie prototypes in Denemarken en het bedrijfsklare exemplaar in Best.

Het exemplaar kan in alle varianten schieten op het doel, linksonder, boven, rechtsonder, tegen de lat of door de benen van de keeper. En dat allemaal computergestuurd.

250 kilometer per uur
Niet alleen keepers kunnen optimaal worden getraind ook 'de voetbalspits' heeft iets aan de machine. Want het ding kan ook voorzetten geven, een hoekschop behoort ook tot de mogelijkheden.

Ballen afvuren kan met een snelheid tot maximaal 150 kilometer per uur, daarboven is het apparaat beveiligd. Theoretisch kan het een bal afvuren met een snelheid van 250 kilometer per uur maar dan transformeert de machine in een voetbalkanon. 

30.000 euro
Clubs die de hightechmachine willen aanschaffen moeten bijna 30.000 euro op tafel leggen. Voor profclubs een schijntje, maar voor het amateurvoetbal een flink bedrag. Om de amateurs tegemoet te komen bestaat ook de mogelijkheid om het apparaat te gaan huren.