Sport dinsdag: RKC met duizend fans naar Kerkrade, PSV wil De Wijs vastleggen, kloon voor Smolders

25 maart 2014 om 10:45
Sport kort
Sport kort
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor RKC Waalwijk dat met twintig bussen naar Roda JC gaat, Eindhovense zwemmers naar Mexico, PSV hoopt verdediger Jordy de Wijs vast te leggen, trainer Corneille weg bij Kozakken Boys en Regina Z van Harrie Smolders die gekloond is.
Geschreven door

Roda JC-RKC Waalwijk Duizend supporters steunen RKC Waalwijk zondag tijdens het belangrijke degradatieduel met Roda JC in Kerkrade. Het uitvak van de Limburgse voetbalclub is daarmee volledig gevuld. In samenwerking met de spelersgroep en de sponsoren was er een speciale actie op poten gezet om zoveel mogelijk supporters mee te krijgen naar Kerkrade. RKC staat op dit moment zestiende in de eredivisie, met twee punten voorsprong op hekkensluiter Roda JC.
Weertman en Schouten naar MexicoFerry Weertman en Marcel Schouten van NTC Eindhoven komen in actie bij de grandprixwedstrijd (29 maart) en wereldbekerwedstrijd (5 april) in het open water in het Mexicaanse Manzanillo. De races over respectievelijk 15 en 10 kilometer gelden voor de twee zwemmers als voorbereiding op de EK in augustus in Berlijn.
De Wijs langer bij PSV?PSV wil Jordy de Wijs langer vastleggen. De 19-jarige Vlijmenaar maakte onlangs zijn debuut in het betaald voetbal bij Jong PSV en hij heeft een degelijk seizoen bij de A1 van PSV achter de rug. Sinds het seizoen 2005/2006 is De Wijs actief bij PSV. De Wijs is een zoon van voormalig profvoetballer Edwin de Wijs.
SmoldersDe merrie Regina Z van Harrie Smolders is deze maand twee keer gekloond. Dat meldt het Brabants Dagblad. Smolders zelf krijgt een van de twee klonen. "Ik ben heel benieuwd. Ik weet niet precies wat ik moet verwachten. Een kloon wordt niet per se ook een toppaard. Maar hoe meer het gebeurt, hoe dichter het in de buurt zal komen van 'de realiteit'."
Corneille weg bij Kozakken BoysTrainer Dogan Corneille en Kozakken Boys gaan per direct uit elkaar. Dat heeft de club dinsdag bekendgemaakt. Vanwege 'een verschil aan inzicht' hebben beide partijen besloten hun wegen te scheiden. Corneille was sinds het begin van dit seizoen actief geweest bij Kozakken Boys. Volgend seizoen gaat Dogan bij IJsselmeervogels aan de slag als trainer.

Wachten op privacy instellingen...