Video

Massale steun voor Jo Vlemmix die op begraafplaats Eindhoven werd mishandeld: 'Zo triest'

25 maart 2014 om 13:07 • Aangepast 22 november 2020 om 01:19
nl
De 87-jarige Jo Vlemmix uit Eindhoven, die vorige week werd beroofd en in elkaar geslagen, krijgt massale steunbetuigingen. De familie van Vlemmix wordt via internet, Facebook, Twitter en hun brievenbus overspoeld met reacties. “Ik heb er geen woorden voor”, zegt dochter Marian.
Profielfoto van
Geschreven door

Op de vroege zondagochtend van 16 maart bracht Jo een bezoek aan het graf van zijn vrouw Fien. Op de begraafplaats werd hij beroofd en in elkaar geslagen. De sporen van de brute overval zijn goed zichtbaar op het gezicht van Vlemmix.
Duizenden liken FacebookpaginaSympathisanten richtten dinsdagmiddag de Facebookpagina 'Steun Jo Vlemmix' op. De pagina groeide explosief: binnen vier uur hadden zesduizend Facebookgebruikers een like achtergelaten.
De oprichters laten op de pagina weten: "Wij hebben deze Facebookpagina aangemaakt, zodat we kunnen laten zien dat heel Nederland achter Jo Vlemmix staat. Dus als je wat te zeggen hebt, dan kun je dat hier doen."
Ruim 650 reacties op websiteHet bericht op de website van Omroep Brabant roept dinsdagmiddag al ruim 650 reacties op. In de meeste reacties wordt met afschuw gereageerd, maar de steunbetuigingen aan de onfortuinlijke Vlemmix voeren de boventoon.

Wachten op privacy instellingen...

Caroline wenst Jo Vlemmix veel sterkte en ze hoopt dat hij zich 'niet laat weerhouden om het graf van zijn vrouw te bezoeken’. Dave Dankers stelt voor om per toerbeurt met Vlemmix mee naar de begraafplaats te gaan. Een aantal ex-militairen agenten, CDA- en PvdA-politici van de Eindhovense gemeenteraad en leden van de naburige moskee deden de familie hetzelfde aanbod.
Dochter Marian Vlemmix is onder de indruk van alle positieve reacties. "Vooral het aanbod van de militairen om mijn vader naar het kerkhof te begeleiden, was heel bijzonder. Maar ik denk dat het fijn is voor mijn vader als ik voorlopig samen met hem naar het kerkhof loop", vertelt ze.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Facebookbericht ruim 9000 keer gedeeldHet bericht over de overval en mishandeling van Vlemmix gaat los op Facebook. Het bericht is bijna 9400 keer gedeeld, 1500 keer geliket en 3400 mensen lieten een reactie achter. "Hoe gestoord kun je zijn? Wat een laffe streek!", schrijft iemand op Facebook. Het is de teneur van alle reacties: ongeloof ('Diep en diep triest'), boosheid ('Schandalig!'), maar vooral medeleven met Vlemmix ('Echt heel heel veel sterkte').

Wachten op privacy instellingen...


De neef van Jo Vlemmix, de bekende Eindhovenaar Johan Vlemmix, wil graag dat de dader wordt opgespoord. "Dit is echt onbeschrijflijk wat er is gebeurd. Ik hoop dat de dader snel gepakt wordt." Via sociale media roept Vlemmix op het bericht over de mishandeling van zijn oom Jo te delen.

Wachten op privacy instellingen...

Kaartje sturen aan Jo Vlemmix?Wil jij Jo Vlemmix een hart onder de riem steken? Stuur je kaartje of brief naar Omroep Brabant (Postbus 108, 5600 AC Eindhoven) en wij zorgen dat de post op het juiste het adres komt. Zet wel 'Jo Vlemmix' op de envelop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.