120 uur werkstraf voor mannen die asielzoeker Ismael uit Lage Zwaluwe mishandelden - Omroep Brabant

120 uur werkstraf voor mannen die asielzoeker Ismael uit Lage Zwaluwe mishandelden

25 maart 2014 om 15:29 • Aangepast 22 november 2020 om 01:19
nl
Een man uit Sint Willebrord en een man uit Hooge Zwaluwe zijn dinsdag voor de rechtbank in Breda veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor de mishandeling van de 25-jarige asielzoeker Ismael uit Lage Zwaluwe.
Profielfoto van
Geschreven door

Justitie in Breda eiste in de politierechterzaak 150 uur werkstraf tegen de mannen. De rechter bepaalde een lagere straf. Daarbij is rekening gehouden met de media-aandacht die de zaak kreeg. Ook moeten de mannen allebei 650 euro schadevergoeding betalen.

Wachten op privacy instellingen...

Mishandeld op fietspad bij WagenbergIsmael werd vorig jaar november door de mannen in elkaar geslagen, nadat hij een jonge vrouw op het fietspad tussen Terheijden en Wagenberg zou hebben lastiggevallen.
De asielzoeker zou zo dicht naast de vrouw gereden hebben dat ze moest stoppen. Ze voelde zich in het nauw gedreven en ervaarde de situatie als 'onprettig'.
Foto van Ismael op FacebookNa de mishandeling zette de vader van de 19-jarige vrouw een oproep op Facebook met een foto van Ismael en stelde de vraag 'Wie heeft deze man gezien'?
De oproep werd honderden keren gedeeld op sociale media. Ismael dook daarop onder, wat tot volop media-aandacht leidde.
'Alleen wat duwen en trekken'De mannen ontkennen de asielzoeker te hebben geslagen en geschopt. Ze zouden alleen wat hebben geduwd en getrokken, zo lieten ze de rechter dinsdagmiddag weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.