Video

Facebook-pagina Jo Vlemmix groeit explosief: binnen één dag 23.000 likes

26 maart 2014 om 09:54 • Aangepast 22 november 2020 om 01:18
nl
De cijfers van Facebook-pagina 'Steun Jo Vlemmix' schieten door het plafond. Dinsdag richtten enkele sympathisanten de pagina op om steun te betuigen aan de zwaar mishandelde Jo Vlemmix (87) in Eindhoven. Binnen één dag klikten bijna 23.000 Facebookers op de like-knop. De pagina wordt overspoeld met reacties. "Dit is toch een schande voor de mensheid?"
Profielfoto van
Geschreven door

Vorige week werd Jo beroofd en bont en blauw geslagen op de begraafplaats achter de St. Petruskerk in Eindhoven. Jo bezoekt al jarenlang dagelijks het graf van zijn vrouw Fien. Vlak voor haar dood beloofde hij dat hij iedere dag bij haar langs zou komen. Die belofte heeft hij door een vreselijk voorval niet kunnen nakomen.
Op de vroege zondagochtend van 16 maart werd Jo beroofd en in elkaar geslagen. Een jongeman, rond de 25 jaar en met een getinte huidskleur, belaagde de 87-jarige man van achteren. Hij werd met zijn gezicht tegen de betonnen tegels geslagen en maakte 120 euro buit.

Wachten op privacy instellingen...

'Nederland staat achter Jo'De teller van de Facebook-pagina blijft hoog oplopen. "Wij hebben deze pagina aangemaakt, zodat we kunnen laten zien dat heel Nederland achter Jo Vlemmix staat", laten de oprichters op de pagina weten. "Dus als je wat te zeggen hebt, dan kun je dat hier doen."
Ook op de website van Omroep Brabant is een record aantal reacties. Het bericht over Jo bracht woensdagochtend al ruim 850 reacties op. Op Facebook gaat het helemaal los: daar is het bericht bijna 12.000 keer gedeeld, 1800 keer geliket en werd er 3700 keer gereageerd.

Wachten op privacy instellingen...

'Welke debiel deed dit?'Heel Nederland lijkt achter Jo Vlemmix te staan. De oprichters van de Facebook-pagina zijn woedend op de aanvaller. "Jo is een geweldig persoon, maar ook zo trouw aan zijn vrouw. Wij vragen ons dan ook af welke debiel zoveel geweld heeft moeten gebruiken om Jo te beroven."
Enkele ex-militairen die zijn verhaal hoorden, willen de man graag helpen en bieden aan hem te gaan beveiligen als hij naar de begraafplaats gaat. Het bestuur van de parochie Sint Petrus' Stoel reageert geschokt op de mishandeling.

Wachten op privacy instellingen...

Kaartje sturen aan Jo Vlemmix?Wil jij Jo Vlemmix een hart onder de riem steken? Stuur je kaartje of brief naar Omroep Brabant (Postbus 108, 5600 AC Eindhoven) en wij zorgen dat de post op het juiste het adres komt. Zet wel 'Jo Vlemmix' op de envelop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.