Tientallen prachtige brieven en kaarten voor Jo Vlemmix in brievenbus Omroep Brabant

26 maart 2014 om 11:28 • Aangepast 22 november 2020 om 01:18
nl
Nederland staat als één blok achter Jo Vlemmix. Vanuit alle provincies komen steunbetuigingen binnen voor de verdrietige Eindhovenaar die vorige week op een begraafplaats zwaar mishandeld werd. De brievenbus van Omroep Brabant puilt woensdag uit van tientallen, prachtige brieven gericht aan de gebroken man. Een pleister op de wonde voor Jo, die werkelijk waar kapot is van verdriet.
Profielfoto van
Geschreven door

Niet alleen de provincie Brabant is diep geraakt door het vreselijke nieuws. Ook vanuit andere plaatsen in Nederland wordt met verbijstering gereageerd op de brute en laffe actie. Zo stuurde Pien Hoomes uit Krommenie (Noord-Holland) ons een prachtige, roze kaart met daarop rondvliegende engeltjes.
Op een andere kaart staat weer een haven van Volendam afgebeeld. "Heel veel sterkte en gezondheid toegewenst", is met een zwarte stift geschreven door een sympathieke steunbetuiger. Alle kleuren van de regenboog komen voorbij in de hoge stapel die om en nabij 75 brieven telt.

Wachten op privacy instellingen...

Massale steunNaast op de ouderwetse manier, komen er ook online verbazingwekkend veel reacties binnen. Het bericht over Jo bracht woensdagochtend al ruim 850 reacties op. Op Facebook gaat het helemaal los: daar is het bericht bijna 12.000 keer gedeeld, 1800 keer geliket en werd er 3700 keer gereageerd.
Op de vroege zondagochtend van 16 maart werd Jo beroofd en in elkaar geslagen. Een jongeman, rond de 25 jaar en met een getinte huidskleur, belaagde de 87-jarige man van achteren. Hij werd met zijn gezicht tegen de betonnen tegels geslagen en maakte 120 euro buit.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.