Spaanse krant El País looft uitzicht Nieuwe Brandtoren in Reusel: 'Dat moet je gezien hebben!'

REUSEL - Wat hebben Reusel, New York, Londen, Jakarta en Tokio met elkaar gemeen? Volgens de Spaanse krant El País hebben al deze steden een uitzicht dat tot de beste uitzichten ter wereld behoort. De Nieuwe Brandtoren in Reusel is genoemd in een artikel over de veertig mooiste uitkijkposten ter wereld. Deze staat op plek tien van plaatsen die iedere Spanjaard gezien moet hebben.
De 25 meter hoge kubustoren is ontworpen door Ateliereen Architecten uit Eindhoven en maakt deel uit van Outdoorpark Reusel. Daar is de toren, waarop een klimwand is gevestigd, al zes jaar te bewonderen. 

'Heel erg gaaf'
De grote vraag is hoe El País in Reusel terecht is gekomen. Volgens eigenaar Michel Mazeland heeft de architect van de toren een foto van zijn toren op een gerenommeerd architectenforum geplaatst. "Daar is de foto kennelijk gezien door iemand van de krant. De architect is toen gebeld omdat El País de foto graag wilde gebruiken. Als snel daarna kregen we een digitale versie van de krant opgestuurd. De Nieuwe Brandtoren is opgenomen in de reisbijlage El Viajero in een artikel over de veertig mooiste uitkijkposten ter wereld."

Mazeland is erg te spreken over de opname in de krant. "Je laat plaatsen als Jakarta, New York, Londen en Tokio achter je en dat is heel erg gaaf. We stonden al in diverse reisgidsen en het bezoek zal nu alleen maar toenemen."

Fotoserie El País
De Spaanse krant El País heeft het artikel met fotoserie online beschikbaar gemaakt. Deze fotoserie is hier te bekijken.