Bedreiger wethouder Rien Wijdeven van Bernheze krijgt werkstraf

7 april 2014 om 12:55
nl
De 47-jarige woonwagenbewoner uit Nistelrode die begin dit jaar wethouder Rien Wijdeven van Bernheze bedreigde, krijgt een taakstraf van tachtig uur. Ook werd hij maandag veroordeeld tot een celstraf van twee weken, maar die straf is gelijk aan zijn voorarrest. Het vonnis is door de rechter in Den Bosch uitgesproken.
Geschreven door

De woonwagenbewoner heeft verder een voorwaardelijke celstraf van zestien dagen gekregen met een proeftijd van twee jaar.
BedreigingenDe man had wethouder Wijdeven bedreigd, omdat hij boos was over een woonwagenplek voor zijn dochter. Zij zou al acht jaar op de wachtlijst staan, maar de plek zou aan iemand vergeven zijn met een veel kortere wachttijd. Dat frustreerde de man.
De bedreiger heeft dingen gezegd als: 'Ik stuur een stel Joegoslaven op je af' en 'Ik ga een bom op je huis gooien'. Toen de man gearresteerd werd, riep hij andere woonwagenkampbewoners op stenen naar het gemeentehuis te gooien. De advocaat van de bedreiger noemt die uitspraken 'onhandig'. Volgens hem waren het geen serieuze bedreigingen.
Het huis van wethouder Wijdeven werd na de bedreigingen wel een tijd beveiligd.
'Opgeblazen verhaal'Tijdens een verhoor had de 47-jarige man al laten weten dat hij dingen had gezegd die hij beter niet had kunnen zeggen. Medebewoners van woonwagenkamp Loosven zeiden dat het hele verhaal over de bedreigingen opgeblazen was. "Hij is totaal geen agressief persoon. Hij zou dit nooit echt doen", zei zijn ex-vrouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.