Burgemeester Noordanus steekt verdrietige Amin (11) een hart onder de riem tijdens gastles

27 maart 2014 om 14:20 • Aangepast 22 november 2020 om 01:17
nl
Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg heeft donderdagochtend een gastles gegeven op basisschool De Alm. Naar aanleiding van de ophef rondom leerling Amin Lachir en de Marokkanen-opmerking van PVV-leider Geert Wilders gaf Noordanus een les over artikel 1 in de Grondwet: iedereen is gelijk.
Profielfoto van
Geschreven door

De 11-jarige Amin werd vorige week diep gekwetst door medeleerlingen uit groep 7. "We keken het SchoolTV Weekjournaal met die uitspraak van Geert Wilders. Toen riepen kinderen in de klas 'Minder, minder, minder'. Daar werd ik wel even verdrietig van", aldus de in Nederland geboren jongen met Marokkaanse roots.
Burgemeester Noordanus liet het er niet bij zitten en liet zichzelf uitnodigen om de gastles te geven. "Niet alleen om Amin een hart onder de riem te steken, maar ook om te laten zien dat hij er als burgemeester voor alle Tilburgers is. Hij maakte de leerlingen duidelijk wat artikel 1 inhoudt en welke rechten en plichten het met zich meebrengt", aldus woordvoerder Tom Daelman..
[Tweet:body:https://twitter.com/TDaelman/status/449148561117421568]
Over de timing van Noordanus valt niet te twisten: komend weekend wordt in Den Haag het 200-jarig bestaan van de Nederlandse Grondwet gevierd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.