Video

Cape Epic: Rudi van Houts kan klassement vergeten, Bart Brentjens strijdt om eindzege bij masters

27 maart 2014 om 14:29 • Aangepast 22 november 2020 om 01:16
nl
Rudi van Houts uit Luyksgestel hoeft zich niet meer te focussen op het algemeen klassement in de Cape Epic, de zwaarste mountainbikewedstrijd van de wereld.
Profielfoto van
Geschreven door

De Brabander begon zondag met ploeggenoot Jose Hermida met een zege in de proloog. Maar een dag later, toen de heren in de leiderstrui reden, ging het mis. Hermida kreeg een allergische reactie en moest van zijn fiets af. Dat duurde ruim een uur, waardoor de concurrentie een onoverbrugbare voorsprong kon nemen.
Van Houts en zijn Spaanse kompaan focussen zich nu op een dagzege. Vorig jaar wonnen de heren twee etappes en eindigden ze als vierde in het eindklassement. De mannen staan nu vijftiende in het klassement en hebben ruim twee uur achterstand op de koplopers Robert Mennen en Kristian Hynek.
Bart Brentjens doet het goedEr doen aan de Cape Epic 26 Nederlanders mee, onder wie zestien Brabanders. Bij de masters strijdt voormalig Olympisch kampioen Bart Brentjens uit Huisseling om de eindzege. Hij staat, met nog drie ritten voor de boeg, eerste in het klassement.

Wachten op privacy instellingen...

Het evenement eindigt komende zondag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.