Advocaat nabestaanden Youssef F. wil bewakingsbeelden overval in Deurne zien

DEURNE - Bénédicte Ficq, de advocaat van de nabestaanden van de doodgeschoten Youssef F., heeft de bewakingsbeelden van de overval op juwelierszaak Goldies in Deurne maandagochtend opgevraagd bij justitie. Ze meldde maandag desgevraagd aan Omroep Brabant dat ze de beelden sowieso wil zien.
Youssef F. en Abdel H. pleegden vrijdag 28 maart een overal op Goldies. Het echtpaar dat eigenaar is van de zaak was op dat moment in de winkel. Eén van hen heeft de overvallers doodgeschoten.

Bewakingsbeelden
Er zijn bewakingsbeelden van de overval. Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van het echtpaar, zei vorige week dat hij wil dat de beelden zo snel mogelijk bij de nabestaanden terecht komen. "Maar onafhankelijk van wat Kuipers gezegd heeft, wil ik de beelden sowieso zien", zei Ficq. "Ik vertegenwoordig de nabestaanden en namens hen wil ik precies weten wat er gebeurd is."

Of de nabestaanden de beelden zelf ook willen bekijken, weet de advocate niet. "Het lijkt me in ieder geval verstandig dat ik ze eerst zelf bekijk", zei ze. Ficq verwacht binnen een week een reactie van justitie te krijgen op haar verzoek.

Onrust
Kuipers wilde dat de beelden beschikbaar gesteld moesten worden voor de nabestaanden, zodat ze konden zien dat het echt ging om noodweer. Hij hoopt dat op die manier de onrust in Deurne voor een deel weggenomen wordt.

Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.