Verstekeling aan boord: zwangere Italiaanse schorpioen gevonden in Mierlo

MIERLO - De dierenbescherming Brabant Zuid-Oost heeft in Mierlo een zwangere schorpioen opgehaald. Het beestje is afkomstig uit Italië en waarschijnlijk meegereisd met mensen die in Italië op vakantie waren geweest.
Het diertje is een Italiaanse schorpioen, een vrij ongevaarlijke soort voor de mens. De steek is vergelijkbaar met een bijen- of wespensteek.

"Het beestje steekt alleen als hij bijvoorbeeld klem zit tussen kleding. Maar als je hem aantikt, rent hij snel weg. Eigenlijk is het maar een bang dier", zegt Sjef van Overdijk van Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg, waar het dier is opgevangen.

Insecteneter
De gevonden schorpioen is een volwassen exemplaar dat in verwachting is. Het gaat om een insecteneter. De dierenbescherming heeft het beestje in een speciaal bakje met luchtgaatjes meegenomen en overgedragen aan Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg.

De soort komt niet voor in Nederland, al gebeurt het volgens Van Overdijk wel vaker dat een schorpioen in Nederland terechtkomt. "Dit jaar hebben we al vier schorpioenen opgevangen die per ongeluk in ons land zijn beland. Waarschijnlijk zijn dit er veel meer, maar niet iedereen belt de dierenbescherming als ze het beestje vinden."