Burgemeester annuleert Harley Davidson-beurs in Aarle-Rixtel vanwege mogelijke overlast

27 maart 2014 om 18:39 • Aangepast 22 november 2020 om 01:16
nl
Slecht nieuws voor liefhebbers van het motormerk Harley Davidson. Op advies van de politie heeft burgemeester Hans Ubachs de stekker getrokken uit de jaarlijkse motorbeurs in Aarle-Rixtel. Dat laat de gemeente Laarbeek donderdag weten.
Profielfoto van
Geschreven door

De motorbeurs zou eigenlijk van 11 tot en met 13 april aan de Lieshoutseweg plaatsvinden. Motorclub Liberator, die de beurs organiseert, is kwaad op de burgemeester.
"Dit nieuws komt als een donderslag bij een heldere hemel", reageert clublid Frans Geurts van Kessel. "Er is in 25 jaar tijd nog niet één keer iets geks gebeurd. Het is te belachelijk voor woorden dat de gemeente dit prachtige evenement stopt."
Vergunning ingetrokkenNormaliter verloopt de beurs zonder problemen en dus was er een evenementenvergunning aan de organisatie verstrekt.
De burgemeester heeft nu op advies van de politie besloten om die vergunning in te trekken, vanwege mogelijke verstoring van de openbare orde door bezoekers van de beurs. "Ze zijn vast bang voor ruzie tussen enkele motorclubs", vermoedt Geurts van Kessel.

Wachten op privacy instellingen...

'Naar nieuws'Het is niet bekend of de motorbeurs de komende jaren wel mag plaatsvinden. De leden van Liberator komen snel bij elkaar om het nieuws te bespreken. "We laten de komende tijd sowieso nog van ons horen", aldus het clublid. "Dit is voor ons heel naar nieuws."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.