Ontwerper Jan Taminiau uit Goirle wint belangrijkste modeprijs van Nederland

27 maart 2014 om 19:45 • Aangepast 22 november 2020 om 01:16
nl
Jan Taminiau mocht donderdag een wel heel bijzondere prijs in ontvangst nemen. De Goirlese ontwerper werd beloond met de Grand Seigneur, de hoogste modeonderscheiding in Nederland. Deze vakprijs is dertig jaar geleden in het leven geroepen om bij te dragen tot een beter begrip rondom mode en kleding.
Profielfoto van
Geschreven door

Taminiau kan terugkijken op een succesvolle periode. Voor de troonswisseling van vorig jaar verzorgde de Goirlese ontwerper de kleding van koningin Máxima. Zij droeg in de Nieuwe Kerk een blauwe japon van zijn hand. Ook 's avonds droeg zij een creatie van Taminiau. Zangeres Lady Gaga is ook al eens door hem gekleed.
Juryvoorzitter Han Bekke was unaniem in zijn besluit om Taminiau deze onderscheiding te geven. "Hij geeft veel impulsen aan de creatieve industrie in ons land", aldus Bekke. "Hij verweeft op een verrassende wijze traditionele stoffen en ambachtelijke handwerktechnieken met vooruitstrevende vormgeving".

Wachten op privacy instellingen...

Creaties voor BeyoncéEerdere winnaars waren Jan Jansen, Marlies Dekkers, G-Star Raw en het Brabantse duo Victor & Rolf. Taminiau begon zijn modecarrière tien jaar geleden op de Amsterdam Fashionweek. Hij is inmiddels internationaal bekend, mede dankzij zijn creaties voor Lady Gaga en Beyoncé.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.